appelmoes met kaneel en gember

appelmoes

Vroeger, toen ik nog jonger en minder kooklustig was, kocht ik altijd appelmoes uit een pot.  Dat was zo één van de oplossingen voor een snelle maaltijd.  Wat van die appelmoes opwarmen in de microgolfoven, een kipfilet bakken en een paar aardappelen koken.   En voilà, we hadden weeral gegeten.

Nu moet ik gewoon geen appelmoes uit een pot meer hebben.  Laat ons eerlijk zijn, daar zit toch weinig smaak in ? Maar dat besef je eigenlijk pas op het moment dat je zelf gemaakte appelmoes hebt geproefd.  Dat is 100 keer beter en misschien, waarschijnlijk, ook gezonder.  Wie weet tenslotte wat ze buiten appelen nog in die potten draaien.  Met de verhalen die je tegenwoordig hoort over de voedingsindustrie schrik ik nergens meer van.

Ik maak nu al een tijdje zelf appelmoes maar ik heb dat tot nu toe nog niet gedeeld met jullie.  Ik had altijd zoiets van, zoiets simpel wat hebben ze daar nu aan ? Maar dat is verkeerd gedacht van mij hé, want jullie zullen zoiets simpel zeker ook wel waarderen.

Kost het meer tijd zelf appelmoes maken tegenover appelmoes uit een pot opwarmen ? Ja, natuurlijk maar dat weegt niet op tegen wat je dan op je bord krijgt.  Bovendien kost het echt niet veel meer tijd, op die paar minuten extra gaat het echt niet aankomen.  Tenslotte, een paar appelen schillen en in stukken snijden, hoe lang duurt dat ?

Dus vanaf nu, alleen nog zelf gemaakte appelmoes 😉 !

appel

BEREIDING (voor 2 pers) :

Schil 4 rode en 1 groene appel en snij ze in blokjes.  Deze hoeven niet te klein te zijn, zo blijven er nog wat stukjes over bij het eindresultaat.  Iets wat ik nu lekker vind en bij appelmoes uit een pot absoluut niet wilde, raar maar waar.

Doe een bodempje water in een pot en doe er de appelblokjes bij en wat kaneel.  Ik meet dit nooit af, ik doe dit op ’t zicht.  Start met een beetje, proef even op ’t einde en doe er dan desnoods nog wat kaneel bij naar smaak.  Ik voeg ook altijd een paar cm verse geraspte gember toe.

Laat dit op een niet te hoog vuur zachtjes pruttelen en tot moes koken.  Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Wat heb je nodig :

  • 4 rode appels
  • 1 groene appel
  • kaneel
  • gember
  • water

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.