chocomousse Pure C style

chocomousse-pure-c

Iemand begin deze week Project K gezien, met Koen Wauters ? Ik had het speciaal opgenomen omdat ik had gezien dat hij ging werken in de keuken van The Jane.  En dat, dat interesseert mij enorm.  Ik zou eigenlijk best wel graag eens een dagje volgen in de keuken van The Jane of Pure C.  Dat moet een fantastische belevenis zijn als hobby kok denk ik.  En met volgen bedoel ik ook echt gewoon volgen hé ! Meewerken zou ik gewoon niet durven.  Ik bedoel maar, ik kook graag maar als je die mannen bezig ziet …  Eén blik van Sergio en je zou me al gewoon niet meer terug vinden, buiten in één of ander verborgen hoekje, bibberend van schrik 😉 ! Echt waar, chapeau voor de mensen die in The Jane of Pure C werken, de druk, de lange werkdagen, het steeds presteren op topniveau, het moet een ongelooflijk zwaar leven zijn.  Een leven dat niets voor mij zou zijn, om eerlijk te zijn.

Ik ben dus nu al meer dan blij met het Pure C kookboek, dat we een paar weken geleden, toen we Stefan zijn verjaardag zijn gaan vieren in Pure C, cadeau kregen.  Een schitterend boek om door te bladeren en bij weg te dromen, met foto’s waar het water je van in de mond komt.  Afgelopen weekend besloot ik een recept uit dit boek te testen.  Maar om het al niet te moeilijk te maken van in ’t begin koos ik voor het recept van chocomousse, één van mijn favoriete desserts.

Hij viel heel goed mee om te maken, ook al wordt het allemaal net ietsje anders aangepakt (bv alles in gr, tot de eidooiers en het water toe of het feit dat je een thermometer nodig hebt).  Maar het belangrijkste van alles … hij was super, super, super lekker ! Of wat hadden jullie anders verwacht ?

eieren

BEREIDING (voor 4 pers) :

Klop 45 gr eidooier (dat komt ongeveer overeen met 2 eidooiers) samen met 1 volledig ei en 25 gr rietsuiker tot een luchtig, stijver mengsel.

Breng 15 gr water samen met 30 gr rietsuiker aan de kook tot 121 °.  Giet dit voorzichtig op het eimengsel en meng het goed maar voorzichtig door elkaar.

Smelt 125 gr pure chocolade (minimum 70 % cacao) en spatel die door het eimengsel.

Klop 225 gr volle room half op (ongeveer yoghurtdikte) en spatel dit ook door het mengsel.

Meng er tenslotte een paar korreltjes fleur de sel door.

Zet een paar uurtjes in de koelkast.

Wat heb je nodig :

  • 45 gr eidooiers
  • 1 ei
  • 25 gr + 30 gr rietsuiker
  • 15 gr water
  • 125 gr pure chocolade
  • 225 gr volle room
  • fleur de sel

SMAKELIJK 🙂 !

2 gedachten over “chocomousse Pure C style

  1. Heb deze net gemaakt, zooooo ongelooflijk lekker!!!!!! En zonder eiwit toch licht en luchtig!!! Dankjeel voor het delen van dit receptje!!!

    1. Graag gedaan Marina ! Ik ben blij dat het gesmaakt heeft. Hij is inderdaad heel lekker hé ? Dat doet er mij aan denken dat het eigenlijk al veel te lang geleden is dat ik deze nog eens heb gemaakt. Voilà, al 1 goed voornemen voor 2018 ;-). Groetjes, Peggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.