eiersla met courgette, sardines en wasabimayonnaise

Sinds de laatste Dagen Zonder Vlees, dit jaar ergens in februari – maart, eet ik ’s middags bij de lunch slechts zeer zelden nog charcuterie.  Nu was ik nooit zo’n massa-charcuterie-verbruiker maar elke zondag en maandag moest ik wel mijn preparé van de beenhouwer hebben.  Ik kon mij niet voorstellen dat ik dat zou moeten laten, ik dacht dat ik dat echt als een straf zou zien.

Dat was echter compleet verkeerd gedacht van mij.  Ik denk dat ik sindsdien, in al die maanden, nog 1 keer preparé heb gekocht.  En raar maar waar, ik mis het eigenlijk niet echt.  Ok, het zou me wel nog eens smaken, een boterham met zo van die echt goeie, smeuïge preparé, dat geef ik toe.  Maar om nu te zeggen dat ik er naar smacht, nee dat niet.  Ik ben “afgekickt” 😉 !

Nu eet ik meestal zelf gemaakte soep met boterhammen, of een slaatje, of een zelf gemaakte spread of zo.

Wat ik ook graag eet, is eiersalade.  Als je die kant en klaar koopt heb je meestal een hoop mayonnaise met wat stukjes ei die er van ver met een kanon lijken te zijn ingeschoten.  Smaak is in deze meestal ook ver te zoeken.  Ik maak mijn eiersalade dus nu zelf.  Super simpel en zo klaar … en véél lekkerder !

Vandaag heb ik eens een nieuwe versie gemaakt, met courgette, sardines, bieslook en wasabimayonnaise.  Mmmmmmmmmmmmm 😉 !

BEREIDING :

Zorg op voorhand al voor 4 hard gekookte eieren zodat deze voldoende kunnen afkoelen.

Rasp 1 courgette zeer fijn en laat even uitlekken.

Meng de courgette met 100 gr sardines in olijfolie, die je in stukjes hebt gesneden.

Snij de hard gekookte eieren ook in stukjes en meng deze er eveneens bij.

Meng 2 eetlepels mayonnaise met 1 koffielepel wasabi.  Doe dit bij het courgette – sardines – ei mengsel samen met wat fijn geknipte bieslook en meng goed.

Wat heb je nodig :

  • 4 hard gekookte eieren
  • 1 courgette
  • 100 gr sardines in olijfolie
  • 2 eetlepels mayonnaise
  • 1 koffielepel wasabi
  • bieslook

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.