erwtenpuree met kippenchipolata

erwtenpuree

Als ik zo al eens een babbeltje sla met iemand over mijn blog, en het bijbehorende koken / recepten testen, dan krijg ik vaak de opmerking “maar daar heb ik in de week geen tijd voor hoor om recepten te testen, om eens iets anders klaar te maken”.

Eigenlijk is dat zo verkeerd gedacht, je hoeft echt geen uren achter je kookpotten te gaan staan of 101 ingrediënten van 10 supermarkten in huis te halen om eens een nieuw gerecht klaar te maken, om eens af te wijken van je klassiekers.

Dit recept van Pascale Naessens uit Puur Pascale bewijst dat voor de volle 100 % !

Je hoeft geen groenten te snijden, dus dat is al (veel) tijd bespaard, het gerecht zelf klaarmaken neemt 15, 20 minuten in beslag, de ingrediënten kan je gemakkelijk vinden in elke supermarkt.  En natuurlijk is het zeer lekker 🙂 !

In het originele recept wordt de erwtenpuree gecombineerd met kabeljauw maar 1. een mooi stukje vis moet ik nog tegenkomen in ons kleine dorp en 2. Stefan eet niet zo graag vis.  Dus koos ik ter vervanging voor een kippenchipolata.  Wat uiteindelijk een smakelijke combinatie bleek.

diepvrieserwtjes

BEREIDING (voor 2 pers) :

Kook 500 gr diepvrieserwtjes samen met 4 geplette knoflookteentjes in flink wat kokend water gedurende een 5 minuten.

Giet het water af en doe 2 bol staande koffielepels groene currypasta, een 2 à 3 eetlepels olijfolie, een klontje roomboter, een klein handvol fijn gesneden bieslook, een klein handvol fijn gesneden peterselie en 4 in stukjes gesneden pijpajuintjes bij de erwtjes en knoflook.

Prak tot een dikke puree, er mogen gerust nog stukjes inzitten (we zitten tenslotte nog niet tandenloos in een home niet waar 😉 ).

Ondertussen bak je 2 kippenchipolata’s in wat olijfolie met roomboter.  Snij deze in kleinere stukjes en leg bij de puree.

Wat heb je nodig :

  • 500 gr diepvrieserwtjes
  • 4 knoflookteentjes
  • 2 bol staande koffielepels groene currypasta
  • 2 à 3 eetlepels olijfolie
  • klontje roomboter
  • klein handvol bieslook
  • klein handvol peterselie
  • 4 pijpajuintjes
  • 2 kippenchipolata’s

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.