hazelnootsiroop

Sinds een dik jaar ben ik verslaafd aan iced latte. Verslaafd ja, want ik drink er bijna elke dag eentje, met veel liefde klaargemaakt door mijn sous-chef ;-). En geloof me, er zijn er weinig die zo’n lekkere iced latte kunnen maken.

Hij voegt er ook telkens een klein beetje hazelnootsiroop aan toe. Tot nu toe was dat siroop die ik kant-en-klaar kocht. Handig maar in hoeverre is dat écht hazelnootsiroop ? Ik besloot dus om ze zelf eens te maken.

Ik vond een recept waaruit bleek hoe eenvoudig dat eigenlijk zelf te maken is. OK, gezond zal het nog niet zijn, er zit tenslotte wel wat suiker in maar de smaak is honderd keer beter. Bovendien is het nu wel een siroop van natuurlijke ingrediënten, zonder allerlei toegevoegde rommel.

En wie weet, nu ik meer moeite moet doen voor mijn hazelnootsiroop slaag ik er misschien ook in om een beetje “af te kicken”.

BEREIDING (voor een 250 ml) :

Rooster 250 gr hazelnoten in een anti aanbak pan op een niet te hoog vuur gedurende 5 à 10 minuten. Roer de noten regelmatig even om en zorg dat ze niet verbranden. Ze zijn goed wanneer ze lichtjes kleuren en er een lekkere geur begint vrij te komen.

Laat de noten wat afkoelen en verwijder zo veel mogelijk velletjes. Dit is het enige dat een beetje werk kost in dit recept.

Hak de hazelnoten dan zeer fijn.

Breng ondertussen 250 ml water aan de kook. Voeg 250 gr rietsuiker toe. Laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost en je een heldere vloeistof hebt.

Voeg hier de gehakte noten aan toe.

Laat 10 minuten zachtjes koken.

Giet de siroop door een fijne zeef en doe ze dan terug in een proper sauspannetje. Laat nog een 5 minuten zachtjes koken.

Doe de siroop in een proper glazen flesje. Ik heb dit eerst goed gespoeld met kokend water en het dan laten drogen in de oven op 160 ° gedurende 15 minuten.

Sluit het flesje af en laat afkoelen.

Een koffielepel hiervan kan je toevoegen aan iced latte, opgeschuimde melk, …

Ik heb even een beetje geproefd, gewoon zo puur, en de smaak is heerlijk ! Daar kan geen enkele fles hazelnootsiroop uit de winkel tegenop.

En voor ik het vergeet, smijt de gehakte hazelnoten niet weg, hier kan je nog een lekkere cake mee maken !

Wat heb je nodig :

  • 250 gr hazelnoten
  • 250 gr water
  • 250 gr rietsuiker

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.