knolselder – erwtjes puree

Knolselder- erwtjes puree, dat klinkt toch super ? Dat doet toch “goesting” krijgen ?

Zelf ben ik een enorme fan van puree, winter én zomer.  Dat smaakt mij echt altijd én je kan er veel kanten mee uit.  Alle groenten kunnen wel verwerkt worden in een puree.  Wat dan weer een groot pluspunt is voor wie niet zo’n fan van groenten is want zonder dat je het eigenlijk goed beseft krijg je toch groenten binnen.

Maar dat laatste is niet de reden waarom ik zo graag puree maak en eet.  Ik vind het gewoon enorm lekker, ik kan echt genieten van een lekkere puree.

Ook deze knolselder – erwtjes puree is een toppertje.  Ik maakte hem bij het stoofvlees met koffie waar ik een paar dagen geleden over vertelde.  Mmmm, ik krijg het water al in mijn mond als ik nog maar terug denk aan die maaltijd …

Ah ja, voor ik het vergeet, dit is een echt 100 % Peggy’s Pastime recept, helemaal zelf uitgedokterd ;-).

BEREIDING (voor 2 personen) :

Schil en snij 1 niet te grote knolselder in blokjes.  Kook of stoom deze goed gaar.

Snij 1 witte ajuin zeer fijn.

Bak deze een paar minuten in olijfolie en roomboter op een niet te hoog vuur, samen met 1 koffielepel komijnzaadjes en 1 koffielepel mosterdzaadjes.

Doe er 150 ml room bij en laat deze even opwarmen.

Voeg de knolselder toe, 2 koffielepels mosterd, kruid met peper en zout en pureer.  Voeg eventueel nog wat room toe als het mengsel te droog is.

Blancheer ondertussen 150 gr ontdooide diepvrieserwtjes gedurende 2 minuten.  Voeg deze dan toe aan de knolselderpuree en meng goed door elkaar met een spatel (de erwtjes moeten heel blijven !).

Wat heb je nodig :

  • 1 knolselder
  • 1 witte ajuin
  • olijfolie
  • roomboter
  • 1 koffielepel komijnzaadjes
  • 1 koffielepel mosterdzaadjes
  • 150 ml room
  • 2 koffielepels mosterd
  • peper
  • zout
  • 150 gr diepvrieserwtjes

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *