kokos chocomousse

Er zijn een aantal dingen die ik altijd standaard in huis heb, waaronder kokosroom. Ik gebruik dat regelmatig in gerechten, het is lekker in soep én je kan er ook deze heerlijke kokos chocomousse mee maken.

Buiten kokosroom bevat deze kokos chocomousse slechts 2 andere ingrediënten, namelijk kokosbloesemsuiker en rauwe cacaopoeder, die ik eigenlijk ook altijd standaard in huis heb. Kan het nog eenvoudiger ? Nee toch …

Het recept komt uit een boekje van Pascale Naessens, Selectie ontbijt & desserts. Aangezien ik mezelf toch wel een chocoholic mag noemen viel dit dessert me natuurlijk direct op. Ik moet op tijd mijn portie chocomousse binnen hebben. Het feit dat er al 3 recepten voor chocomousse op deze blog staan bewijst dat wel zeker 😉 ! Van deze recepten zijn er “helaas” 2 die wat meer tijd kosten om te maken (maar wel heerlijk zijn), namelijk dit recept van Jeroen Meus of dit recept van Pure C. Het 3de recept, dit recept met chocopasta, is ook een snelle oplossing bij dringende behoefte aan chocomousse maar ik denk dat het recept dat ik jullie nu ga vertellen toch nog net iets “gezonder” is. Voor zover chocomousse gezond kan zijn natuurlijk …

En voor de non-liefhebbers van kokos, dit smaak je niet terug hoor in deze mousse. Door het rauwe cacaopoeder krijg je echt de pure chocoladesmaak.

Het is wel belangrijk dat je kokosroom gebruikt en geen kokosmelk want dan is de mousse te lopend.

BEREIDING (voor 4 potjes) :

Meng 400 ml kokosroom met 40 gr kokosbloesemsuiker en 40 gr rauw cacaopoeder goed door elkaar tot een gladde mousse.

Laat de mousse minstens 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Serveer met nog een beetje rauw cacaopoeder er op.

Wat heb je nodig :

  • 400 ml kokosroom
  • 40 gr kokosbloesemsuiker
  • 40 gr rauw cacaopoeder

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.