linguine met geroosterde paprika / tomaten saus

La vita è una combinazione di magia e pasta …

Life is a combination of magic and pasta …

Het leven is een combinatie van magie en pasta …

Een geweldige quote van de Italiaanse regisseur Federico Fellini, vinden jullie ook niet ?

De magie kwam er afgelopen week door deze pasta.

Een collega had tomaten van eigen kweek meegebracht. Er lag oa een grote coeur de boeuf tomaat bij, dus mijn keuze was snel gemaakt.

In mijn koelkast lagen ook nog een aantal puntpaprika’s en een gewone paprika te wachten. Ik wist dus direct wat ik die avond zou klaar maken, een pasta met een saus met al die groenten, geroosterd in de oven met lekker veel kruiden en look en ajuin.

Dit is echt een heerlijke saus, en zo eenvoudig te maken. Er komt enkel wat snijwerk aan te pas en daarna doet de oven al het werk.

BEREIDING (voor 2 personen) :

Snij 1 rode paprika en 2 rode puntpaprika’s middendoor en verwijder de zaadlijsten. Snij ook 1 grote tomaat in partjes en verwijder de zaadjes.

Snij 1 grote ajuin tamelijk grof.

Leg alles in een ovenschaal (de paprika’s met de snijkant naar beneden, de tomatenpartjes en ajuin ertussen). Leg er ook 5 teentjes knoflook tussen. Hier moet je nog niets aan doen, deze gaan gewoon zo mee de oven in.

Giet er een flinke scheut olijfolie over en kruid goed met gedroogde tijm, oregano en rozemarijn en met 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder en een snuifje fleur de sel.

Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °.

Haal hierna de teentjes knoflook uit de schaal en verwijder de velletjes. Dit gaat het gemakkelijkste door één van de uiteindes open te snijden en het teentje knoflook dan uit de schil te knijpen.

Doe de knoflook terug bij de groenten en mix alles tot een gladde saus, die je op een zacht vuur warm houdt in een grote pot of pan.

Kook 250 gr linguine 1 minuut korter dan vermeld op de verpakking.

Giet de pasta af en meng onder de saus.

Serveer met rucola en geraspte parmezaan.

Wat heb je nodig :

  • 1 rode paprika
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 grote tomaat
  • 1 grote ajuin
  • 5 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • gedroogde tijm
  • gedroogde oregano
  • gedroogde rozemarijn
  • 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • fleur de sel
  • 250 gr linguine
  • rucola
  • geraspte parmezaan

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.