mozzarella gemarineerd in olijfolie, salie, gerookt parikapoeder en gerookt zout

Soms zie ik ergens een recept dat zo eenvoudig maar toch zo lekker klinkt, dat ik een beetje jaloers ben dat ik er zelf niet aan gedacht heb !

Deze gemarineerde mozzarella is zo’n recept.  Toen ik vorige week tussen de kookboeken aan het neuzen was, en even door het boek “Elke dag Marta” (van de blog Everyday Marta) bladerde zag ik haar recept voor gemarineerde mozzarella met olijfolie, salie, peper en zout.  Super eenvoudig, toch ? Zelfs als je niet kan koken moet dit nog lukken.  En als het toch niet lukt, tja … ;-).

Toen ik dus deze week een pasta ging maken, besloot ik om de parmezaan uit het originele recept te vervangen door deze mozzarella.  En al zeg ik het zelf, dat was een top idee 😉 !

Ik verving de peper en het zout wel door gerookt paprikapoeder en gerookt zout (tja, ik moet altijd iets veranderen hé) maar als je dat nu niet in huis hebt (zonde !) kan je natuurlijk gewoon peper en zout gebruiken.  Alhoewel ik toch wel zou aanraden om beide aan te schaffen want ze geven echt een lekkere toets aan vele gerechten.

BEREIDING (voor 1 potje – zo’n 20 mozzarella bolletjes) :

Doe een 10-tal salie blaadjes (iets meer als het kleintjes zijn) in een afsluitbare, glazen pot.

Kneus de blaadjes even en voeg dan 1/3 koffielepel gerookt paprika poeder, een snuifje gerookt zout en een scheutje olijfolie toe.

Meng alles al even en doe er de mozzarella bolletjes van 1 pak (dat zouden er zo’n 20 moeten zijn) bij.

Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe zodat je dit goed kan mengen met de mozzarellabolletjes.

Zet de pot in de koelkast gedurende een 8-tal uren en roer af en toe alles even om.

Bij het serveren kan je de olijfolie ook met het gerecht mengen.

Wat heb je nodig :

  • 10-tal salie blaadjes
  • 1/3 koffielepel gerooktpaprikapoeder
  • snuifje gerookt zout
  • olijfolie
  • 1 pak mozzarellabolletjes

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *