pasta met erwtjes en chorizo

pasta-chorizo-erwtjes

Houston, we have a problem …

We voelen ons zo goed in onze nieuwe leefruimte dat we beide bijna met geen stokken buiten te krijgen zijn ! We willen eigenlijk alleen maar genieten van ons nieuwe interieur, van onze nieuwe thuis, van onze droominrichting sinds jaren.

Sinds de werken gedaan zijn hebben we 90 % van onze tijd al thuis doorgebracht.  Kokend in de nieuwe keuken, een boek lezend of filmpje kijkend in de zetel, genietend van het weidse zicht op de tuin, …

We waren beide al serieuze huismussen maar nu gaat het uit de hand lopen denk ik.  Als we zo verder doen gaan we hier in de straat straks bekend staan als “die 2 kluizenaars”.  Zo degenen waar de buurtkinderen de meest fantastische, bizarre, enge verhalen over verzinnen ;-).

Och ja, eens het nieuwe er een beetje af is, zal dat wel wat terug veranderen … denk ik … hoop ik …

Sowieso moet ik af en toe echt wel naar buiten, om eten te gaan kopen.  Zoals vandaag voor deze pasta topper bijvoorbeeld.

Dit is een zeer eenvoudig recept, geïnspireerd door een recept van Little Spoon.  Hier wordt de pasta enkel met chorizo gecombineerd.  Ik besloot er erwtjes aan toe te voegen. Chorizo en erwtjes vormen immers een match made in heaven (vind ik toch).  Ik koos ook voor gevulde pasta met kaas onder het motto “bij pasta kan je nooit genoeg kaas hebben ;-)”.  Het resultaat ? Een lekker bord pittige pasta waar je van zou blijven eten !

chorizo

BEREIDING (voor 2 pers) :

Laat 275 gr diepvrieserwtjes lichtjes ontdooien.

Snij 1 chorizo worst van 225 gr in blokjes.  Ik koos voor de pikante variant maar je kan natuurlijk ook de zachte chorizo gebruiken.  Alhoewel ik toch sterk aanraad om voor de pikante chorizo te gaan.

Snij ook 1 rode ajuin, 3 teentjes knoflook en een dik handvol peterselie zeer fijn.

Bak de blokjes chorizo kort in een anti aanbakpan zonder vetstof, tot ze lichtjes knapperig worden.

Voeg er de ajuin en knoflook aan toe, meng goed en laat nog even bakken tot de ajuin glazig wordt.

Voeg er dan de erwtjes aan toe en laat opnieuw kort bakken.

Ondertussen kook je 500 gr gevulde pasta met kaas (ja, dat lijkt veel maar hier was het allemaal op … hoor ik daar iemand vreetpartij zeggen 😉 ?).

Giet de pasta af en voeg toe aan het chorizo – erwtjes mengsel.  Giet er ook een scheutje volle room bij.  Meng alles voorzichtig door elkaar.

Tenslotte meng je er vlak voor het serveren de fijn gesneden peterselie door en kruid je met wat citroenpeper.

Je kan ook nog afwerken met wat parmezaan.

Wat heb je nodig :

  • 275 gr diepvrieserwtjes
  • 1 chorizo worst – 225 gr (pikant)
  • 1 rode ajuin
  • 3 teentjes knoflook
  • dik handvol peterselie
  • olijfolie
  • roomboter
  • 500 gr gevulde pasta met kaas
  • scheutje volle room
  • citroenpeper

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *