Een tijdje geleden was het Lannoo’s boekenmarkt in Sint-Niklaas. Sinds een paar jaren is dat één van mijn jaarlijkse vaste afspraken. Dat is altijd een gelegenheid om mooie fotografieboeken en / of toffe kookboeken aan een soms belachelijk lage prijs op de kop te tikken.
Dit jaar lag Donna Hay’s “Basics to Brilliance Kids” bij het aanbod. Ik had (natuurlijk) al een aantal keren in de boekhandel door dit boek staan bladeren maar telkens klonk er zo’n stemmetje in mijn hoofd dat zei “maar jij hebt geen kids …”.
En inderdaad, ik heb geen kids. Of ja, toch wel, maar kids op 4 poten die nooit voor mij koken. En dat helaas ook nooit zullen doen …
Ik had het boek dus altijd netjes terug gezet, ook al was mijn oog al op een aantal lekkere recepten gevallen en werd de verleiding om het toch te kopen elke keer groter.
Toen ik het boek dus aan de helft van de prijs zag liggen op die boekenmarkt, tja, toen was de aankoop onvermijdelijk 😉 !
Nu ben ik zo blij dat ik het eindelijk gekocht heb want het staat weer vol toppertjes. En aangezien het eigenlijk voor kinderen is gemaakt zijn het ook allemaal gemakkelijke recepten, die snel klaar zijn.
Deze pasta is het eerste recept uit het boek dat ik met jullie wil delen. Hij is super lekker, echt een aanrader. En geef toe, mean green pesto, het klinkt toch top ?
BEREIDING (voor 2 personen) :
Snij van 2 stronken broccoli de roosjes fijn tot een soort van grote korrels.
Mix 45 gr amandelen met 3 handvol basilicum, 2 handenvol munt, 2 handenvol platte peterselie, geraspte schil van 1 limoen, sap van 1 limoen, 75 gr parmezaan, een mespuntje gerookt paprikapoeder, een snuifje fleur de sel en een scheutje olijfolie tot een pesto. Voeg indien nodig olijfolie toe tot je een smeuïge massa bekomt.
Bak de broccoli al roerend in een mengeling van olijfolie met roomboter tot hij zachter is maar wel nog groen van kleur.
Kook ondertussen 250 gr pasta (ik nam orechietti).
Doe de pesto bij de gebakken broccoli en meng goed. Doe er ook een scheutje van het kookvocht van de pasta bij.
Meng er tenslotte de pasta onder en werk af met parmezaan.
Wat heb je nodig :
- 2 stronken broccoli
- 45 gr amandelen
- 3 handenvol basilicum
- 2 handenvol munt
- 2 handenvol platte peterselie
- geraspte schil van 1 limoen
- sap van 1 limoen
- 75 gr parmezaan + extra om af te werken
- mespunt gerookt paprikapoeder
- snuifje fleur de sel
- olijfolie
- roomboter
- 250 gr pasta
SMAKELIJK 🙂 !