lavendel – witte chocolade panna cotta

Er is iets te vieren vandaag …

Mijn blog wordt 6 jaar !

Ik kan het zelf bijna niet geloven dat het al 6 jaar geleden is dat ik startte met Peggy’s Pastime. In die 6 jaar heb ik op een totaal andere manier leren koken, heb ik veel nieuwe ingrediënten ontdekt, heb ik een redelijk eigen minimalistische foodfotografie stijl ontwikkeld (waarmee ik niet wil zeggen dat mijn stijl top is, gewoon dat ik een stijl gevonden heb waar ik mij goed bij voel maar waar ik wel nog zeer veel in moet bijleren) en heb ik ondervonden dat koken en fotografie écht wel mijn passies zijn.

Dus ook al is mijn blog absoluut geen succes qua volgers en reacties, voor mij op het persoonlijke vlak is het wél een succes. Ik ben er best wel fier op, niet alleen voor alles wat ik eerder zei maar ook omdat ik er, als absoluut niet technisch onderlegde persoon, toch maar in geslaagd ben om hem op mijn eentje in elkaar te steken. Hoeveel bloed, zweet en tranen daar aan te pas gekomen zijn, daar ga ik het nu niet over hebben ;-).

Het laatste jaar was het hier ook lange periodes stil. Periodes waarin ik twijfelde of ik er nog wel mee verder wilde gaan, of het nog wel de moeite loonde. Maar telkens weer was er iets dat mij opnieuw deed beginnen, dat mij opnieuw zin deed krijgen. Dus ook al blog ik maar voor een handjevol volgers, het maakt me blij, het geeft me een goed gevoel en dat alleen al is voldoende om er mee verder te gaan !

Ik kan helaas niet beloven dat het het komende jaar anders, beter zal gaan. Een vast blogritme zal ik, vrees ik, nooit hebben. Twijfels en een gebrek aan zelfvertrouwen zal ik altijd blijven hebben, that’s just me !

Maar goed, nu is het tijd voor een kleine traktatie voor deze verjaardag !

Ik kocht een tijdje geleden gedroogde lavendel. Voor mijn eerste recept koos ik voor een klassieker hier in huis, panna cotta. Ik combineerde de lavendel met witte chocolade omdat ik ergens las dat je moet zorgen dat de smaak van lavendel niet overheerst bij het eerste recept dat je er mee maakt, omdat het toch wel even wennen is.

Het is inderdaad een wat andere smaak, wat bloemig, je proeft wat je ruikt bij (gedroogde) lavendel. Ik vind het zeker lekker maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die gaan zeggen “geef mijn portie maar door”.

BEREIDING (voor 4 porties) :

Breng 400 ml volle room samen met 100 ml volle melk, 2 eetlepels vanille pasta, 1 eetlepel gedroogde lavendel, 50 gr witte chocolade en 2 koffielepels rietsuiker zachtjes tot tegen kookpunt.

Van zodra het kookt, neem je de pot van het vuur en laat je alles 30 minuten trekken.

Hierna zeef je het mengsel en warm je het terug lichtjes op. Let op, het mag niet meer koken !

Week 2 gelatineblaadjes in koud water, doe ze bij de room en meng goed.

Verdeel het mengsel over 4 potjes, laat eerst afkoelen op kamertemperatuur (roer er regelmatig door om te vermijden dat er zich een vel vormt op de panna cotta) en zet het dan nog een uur of 4 in de koelkast.

Strooi er voor het serveren een beetje gedroogde lavendel over.

Wat heb je nodig :

  • 400 ml volle room
  • 100 ml volle melk
  • 2 eetlepels vanille pasta
  • 1 eetlepel gedroogde lavendel
  • 50 gr witte chocolade
  • 2 koffielepels rietsuiker
  • 2 gelatineblaadjes

SMAKELIJK 🙂 !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.