pastinaak – bieslookpuree met gebakken halloumi

Gisteren gingen we naar een try-out concert van Gabriel Rios.  Hij stelde al een aantal, al dan niet afgewerkte, nummers voor van zijn nieuwe CD, die weer allemaal super klonken.  En als “beloning” voor het feit dat we ons als testpubliek wilden laten gebruiken, bracht hij één van zijn mooiste nummers ooit, “Gold”.  Het was dus weeral een fantastisch optreden.

Misschien ben ik natuurlijk niet echt objectief in mijn oordeel.  Tenslotte ben ik wel een grote fan van de man en zijn muziek.  Vooral sinds ik hem een paar jaren geleden eens tegen mijn gilet heb mogen trekken ;-).  En laat ons eerlijk zijn, zoals een vriendin zou zeggen, dat is een man die niet op het matje zou moeten slapen ;-).  Hem eens mogen vastpakken gaf toen wel een goed gevoel … En Stefan, die stond erbij … en nam een foto 🙂 !

Ik had dus gisteren een gerecht voorzien dat niet veel tijd kost om klaar te maken.  De pastinaak – bieslookpuree is super simpel te maken, vooral als je het geluk hebt een steamer te hebben (pastinaak 3 minuten stomen en klaar !).  En zo niet, dan zal het nog niet echt veel meer tijd kosten hoor.

Zet dit dus zeker maar eens op je menu na een werkdag.  En voor wie niet houdt van vegetarisch, de halloumi kan je natuurlijk altijd vervangen door een stukje vlees.

De puree is lekker smeuïg, fris maar toch pittig door de toevoeging van limoensap en gerookt paprikapoeder.  En gebakken halloumi, tja, ik ben er weg van !

BEREIDING (voor 2 pers) :

Schil 4 iets grotere pastinaken en snij deze in blokjes.  Stoom of kook ze goed gaar.

Laat ondertussen 250 ml volle room lichtjes opwarmen en voeg er het sap van 1 limoen, 1/3 koffielepel gerookt paprikapoeder en een snuifje fleur de sel aan toe.

Voeg de pastinaak toe aan de room en mix of stamp tot puree.  Door te mixen wordt de puree smeuïger, ik geef het maar even mee.

Roer er tenslotte een goed handvol versnipperde bieslook door.

Snij 225 gr halloumi in reepjes.  Bak deze tot ze mooi kleuren in een mengeling van olijfolie met roomboter, waar een mespunt gerookt paprikapoeder aan toegevoegd is.

Wat heb je nodig :

  • 4 grotere pastinaken
  • 250 ml volle room
  • sap van 1 limoen
  • 1/3 koffielepel + 1 mespunt gerookt paprikapoeder
  • fleur de sel
  • handvol bieslook
  • 225 gr halloumi
  • olijfolie
  • roomboter

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.