preimousseline met chorizo

Zo’n 100 meter lopen en dan al hijgend moeten stoppen, met hevig bonkend hart.  Zo slecht is het met mijn conditie gesteld.  Nee, ik ben daar niet fier op.  En al helemaal niet tevreden over.

Hoe het zover is kunnen komen ? Tja, een ganse dag achter een bureau zitten en ’s avonds in de zetel hangen, het is niet bevorderlijk voor een mens zijn conditie.

Na jaren is al dat zitten en hangen helaas echter zo’n gewoonte dat die veel moeilijker te doorbreken blijkt dan gedacht.  Van een ganse dag zitten krijg ik geen energie, integendeel zelfs.  Ik kom dus thuis van het werk en ik voel me moe.  Na het eten is er net nog genoeg energie om af te wassen en dan is het hup richting zetel.  Waar ik dan meestal iets na 9u in slaap val … Moe van, tja wat eigenlijk ?

Ik was dit al een tijdje echt beu, ik was mijn eigen houding gewoon echt beu.  Maar ik besefte ook dat ik hulp zou nodig hebben om er iets aan te doen.  Dus kocht ik een paar weken geleden een FitBit horloge.

Dat is zo’n horloge dat je aantal stappen bijhoudt, dat je hartslag registreert en dat je vooral zegt dat het tijd is om nog eens recht te staan als je binnen een bepaald uur niet minimum 250 stappen hebt gezet.  Ik loop dus nu zo’n 4 weken rond met mijn nieuwe horloge en weet je wat ? Het helpt !

Elk uur doe ik een rondje door de gangen op het werk, mét zelfs elke keer een trap op en af lopen.  Regelmatig gaan mijn beide collega’s zelfs mee.  Natuurlijk ben ik daardoor nu niet opeens de meest fitte persoon maar het voelt wel goed, zo elk uur even bewegen.

Niet alleen tijdens de werkuren beweeg ik meer, ik ga bij thuiskomst ook elke dag een korte wandeling doen.  De eerste dagen moest ik mezelf echt verplichten om dat te doen, nu begin ik er het leuke van in te zien.  Zo even uitwaaien, frisse lucht opsnuiven, het doet goed na een dag binnen zitten.

Het minimum van 10.000 stappen per dag, dat haal ik nog niet maar deze week was het elke dag toch nipt.  Ik zat zo rond de 9.000 à 9.500 stappen.  Dat is toch al niet slecht hé ?

Voor mij is het dus wel een stimulans, zo’n horloge.  Ik vind het leuk om in de bijbehorende app te zien hoe ik elke week iets beter presteer.  Ik heb ook al een paar dagen de 10.000 stappen gehaald en dan is het vuurwerk aan mijn pols :-).  Ja, ik weet het, sommigen zullen dit stom vinden maar voor mij is het een stimulans, een uitdaging om dat vuurwerk te halen.

Ik moet nu gewoon mijn wandeling na het werk elke dag een beetje langer maken, en dan moeten die 10.000 stappen per dag haalbaar zijn.  En laat dan dat fitte lijf maar komen ;-).

Natuurlijk, gaan wandelen voor het eten betekent dat er minder tijd is nadien om te koken.  Ik ga dus voor super snelle gerechten de laatste dagen, zoals deze preimousseline met chorizo.  Hij is heel smaakvol door de sumak en chorizo, en snel klaar, ideaal dus na een wandeling.

BEREIDING (voor 2 pers) :

Kook of stoom 4 à 5 iets grotere aardappelen gaar.

Ondertussen warm je 300 ml volle room op.  Doe hier de aardappelen bij en mix tot een smeuïge mousseline.  Roer er 1 eetlepel daslook onder.

Snij ook 1 ajuin en 3 teentjes knoflook zeer fijn.  Bak deze kort in olijfolie en voeg er dan 2 in stukjes gesneden preistengels aan toe.  Laat dit een 10 minuten bakken op een niet te hoog vuur.

Meng onder de gebakken prei 1 eetlepel sumak en kruid verder met een snuifje fleur de sel en citroenpeper.

Doe dit bij de aardappelmousseline en meng goed.

Bak ondertussen ook 225 gr in blokjes gesneden chorizo lichtjes krokant in een anti aanbak pan zonder vetstof.

Voeg de chorizo toe aan de preimousseline.

Wat heb je nodig :

 • 4 à 5 iets grotere aardappelen
 • 300 ml volle room
 • 1 eetlepel daslook
 • 1 ajuin
 • 3 teentjes knoflook
 • olijfolie
 • 2 preistengels
 • 1 eetlepel sumak
 • fleur de sel
 • citroenpeper
 • 225 gr chorizo

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.