puntpaprika – kikkererwten spread

puntpaprika-kikkererwten-spread

Oh, wat was ik deze week een gelukkig meisje ! Voor de allereerste keer in de geschiedenis van mijn blog kreeg ik de vraag of een recept en foto van mij op een website mochten gebruikt worden.  En niet zomaar een website, nee … de website van mijn favoriete theemerk !

De thee van Or Tea? is nu zo’n jaar ongeveer mijn absolute favoriet.  Het was liefde op het eerste zicht tussen mij en en deze thee.  Of beter gezegd, tussen mij en de verpakkingen, eigenlijk.  Echt waar, als je hen nog niet kent moet je zeker eens een kijkje gaan nemen op de website.  De verpakkingen zijn prachtig, kleurrijk en speels.  Alleen daarvoor al zou je de thee kopen.  Maar wees gerust, de inhoud is ook top.  De verschillende soorten thee die ik al heb geproefd (en ik ben nog lang niet rond) zijn allemaal om te lekkerder.  Dit is échte thee, met een pure smaak.  Zoals thee hoort te zijn dus voor een echte thee liefhebber.

Vorige week had ik panna cotta gemaakt met witte thee (klik hier voor dit lekkere dessert).  Ik had dit aan hen laten weten via Facebook, in de hoop dat dit toch wel een duimpje van hen zou opleveren.  Ja, ik ben een snel tevreden meisje …

Ik kreeg echter meer dan het gewenste duimpje, ik kreeg ook de vraag of ze mijn recept en foto op hun website mochten zetten ! Die vraag heb ik gedurende de nu bijna 4 jaar bloggen nog nooit gekregen ! Ik was er dus zeer blij mee.  En zei natuurlijk ja.  Voor veel bloggers is dit dagdagelijkse kost, maar voor mij is dit toch iets zeer speciaal.  Vooral omdat het hier ook gaat om een toch wel tamelijk kleinschalig merk waar geen groot marketingbureau achter zit.  Het zijn gewoon 2 jongens die vol passie hun produkt verkopen.  En daar heb ik een zwak voor.

Weet je waar ik ook nog een zwak voor heb ? Deze puntpaprika – kikkererwten spread ! Die is zo lekker op een sneetje brood of een toastje.  Ik eet de laatste maanden nog zelden vlees op mijn boterham.  Deze spread is een ideaal alternatief.  Ik ga mij eens toeleggen op het maken van zo’n groentenspreads.  Hebben jullie daar ook wel interesse in ?

puntpaprika-2

BEREIDING :

Snij 2 puntpaprika’s doormidden en verwijder de zaadjes.

Leg ze in een ovenschotel, samen met 3 à 4 ongepelde teentjes knoflook en overgiet met een scheutje olijfolie.

Laat de puntpaprika’s gedurende 15 à 20 minuten garen in een voorverwarmde oven van 200 °.

Hierna kan je de knoflook gemakkelijk uit de schil halen.

Mix deze dan samen met de puntpaprika’s, 1 blik – 400 gr kikkererwten, wat Italiaanse kruiden en 1/3 koffielepel gerookt paprikapoeder tot een spread.

Het kan zijn dat je nog een beetje olijfolie moet toevoegen maar dat is een beetje kwestie van aanvoelen bij het mixen.

Wat heb je nodig :

  • 2 puntpaprika’s
  • 3 à 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 blik – 400 gr kikkererwten
  • Italiaanse kruiden
  • 1/3 koffielepel gerookt paprikapoeder

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.