quinoa met gebakken rode biet en raapjes

Vandaag was het de eerste dag van mijn vakantie !

Alhoewel het eigenlijk nog niet echt doordringt dat het vakantie is, dat ik 2 weken niet moet gaan werken.  Daar ik op vrijdag vaak thuis ben voelt het nu aan als zo’n gewoon lang weekend, waar ik maandag terug moet gaan werken.  Ik denk dat het pas echt zal doordringen na het weekend.

Om de nog-door-te-dringen-vakantie toch goed te starten, besloot ik vandaag om tiramisu te maken.  Dat was al veel te lang geleden en nadat we gisteren op het werk er over bezig waren geweest, kreeg ik er zo’n ongelooflijke zin in.  Wil je weten hoe ik tiramisu maak ? Klik dan even hier even door.

Om deze zoete zonde wat te compenseren besloot ik om vanavond een gerecht te maken gebaseerd op een recept uit het nieuwe boek van Pascale Naessens.  Ik weet niet of het echt compenseert maar een goed gedacht is alles, niet 😉 ?

In het boek wordt de quinoa gekookt samen met de rode biet en worden er apart champignons gebakken.  Nu ben ik niet zo’n fan van champignons dus ik koos in ruil voor gebakken raapjes.  De rode biet heb ik ook gebakken ipv meegekookt en ik heb nog wat extra kruiden toegevoegd, togarashi of Japans 7-kruiden poeder (een mengeling van chili poeder, gember, sezchuan peper, sinaasappelschil, zwart en wit sesamzaad en zeewier).

Het resultaat ? Een zeer lekker vegetarisch gerecht !

BEREIDING (voor 2 personen) :

Kook 150 gr quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij 1 grote rode biet en 2 raapjes (neem er van een redelijke grootte, of neem meer kleintjes) in blokjes.  Hou ze beide apart zodat de raapjes niet rood kleuren.

Snij ook nog 1/2 ajuin zeer fijn.

Bak de raapjes apart in een pan in olijfolie met roomboter.  Kruid met een 2 koffielepels togarashi.  Bak tot de raapjes lichtjes kleuren.  Haal ze uit de pan en hou warm.

Doe in dezelfde pan terug een beetje olijfolie en roomboter.

Bak de ajuin tot hij glazig is.  Voeg dan de rode biet toe.

Giet er een beetje water bij en laat een 5 minuten stoven onder deksel.

Neem dan het deksel weg, voeg een flinke scheut sojasaus toe en laat nog een 5 à 10 minuten bakken (tot de blokjes naar jouw smaak gaar zijn).

Kruid met een mespunt togarashi.

Voeg er de quinoa aan toe en meng goed.

Serveer de quinoa / gebakken rode biet met daarop de gebakken raapjes.

Wat heb je nodig :

  • 150 gr quinoa
  • 1 grote rode biet
  • 2 raapjes
  • 1/2 ajuin
  • olijfolie
  • roomboter
  • sojasaus
  • 2 koffielepels togarashi + extra

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *