rigatoni met tomaten – gorgonzola saus

pasta-tomaat-gorgonzola-saus

Vorige week maandag had ik een portie troostvoer nodig …

Het noodlot besloot om even ironisch te doen …

George Michael stierf op kerstdag, het werd een echte “Last Christmas” voor hem.  Waarom ik dan troostvoer nodig had ? Wel “Last Christmas” was (en is) voor mij hét lied dat ik in de kerstperiode minstens 3 x per dag wil horen, hét lied dat mij altijd blij maakt in die periode.  En dan zwijg ik nog over de clip ! Kitsch, om het nog zacht uit te drukken, maar wel kitsch die mij een goed gevoel geeft.  En dit al sinds ik zo’n jaar of 12 was (al zo’n 30 jaar, en een beetje meer, dus).  Zeggen dat ik fan ben van het liedje is een understatement.

Ik schrok dus echt wel van het bericht van zijn overlijden, het bleef de ganse dag door mijn hoofd rondspoken.

Vandaar dus dat ik een portie troostvoer voorzag in de vorm van deze pasta.  Het recept komt van Janneke Philippi, uit haar boek “Pasta, risotto & gnocchi bij Janneke thuis”.  Deze pasta had ik al een aantal keren eerder gemaakt maar ik was nog nooit tevreden geweest over de foto.  Ik wilde het recept echter wel absoluut eens delen met jullie dus deze keer werd er goed nagedacht over de foto.  En, in alle bescheidenheid, ik ben er heel blij mee, ik vind het een toffe foto … en hopelijk jullie ook !

Deze pasta is subliem.  De gorgonzola maakt de saus lekker romig en geeft er ook een speciale smaaktoets aan.  Het is tomatensaus maar toch anders.  Eén ding weet ik zeker, deze pasta gaat hier nog veel gegeten worden !

gepelde-tomaten-2

BEREIDING (voor 2 pers) :

Snij 1 witte ajuin zeer fijn.

Bak deze kort in een mengeling van olijfolie en boter.

Voeg er 350 gr gehakt aan toe, dat je rul bakt.

Schep 1 blikje – 70 gr tomatenpuree door het gehakt.  Laat het nog een minuutje bakken.

Doe 2 blikken gepelde tomaten met look (zet er eerst even kort de mixer in om de brokjes look weg te werken) erbij.

Laat alles nu op een zacht vuur stoven gedurende een 10 minuten.

Ondertussen kook je 250 gr pasta – rigatoni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Tenslotte voeg je 150 gr gorgonzola toe.  Roer deze door de saus en laat smelten.

Schep de pasta door de saus.  Kruid nog met een beetje peper en zout en werk af met een handvol fijngehakte peterselie en geraspte parmezaan.

Wat heb je nodig :

  • 1 witte ajuin
  • 350 gr gehakt
  • olijfolie
  • boter
  • 1 blikje – 70 gr tomatenpuree
  • 2 blikken gepelde tomaten met look
  • 250 gr pasta – rigatoni
  • 150 gr gorgonzola
  • peper
  • zout
  • handvol peterselie
  • geraspte parmezaan

SMAKELIJK 🙂 !

2 gedachten over “rigatoni met tomaten – gorgonzola saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *