rozemarijn – citroen madeleines

De rozemarijn in onze kruidenbak groeit zo snel dat ik eigenlijk al bijna elke dag rozemarijn zou moeten verwerken in wat voor gerecht ik ook maar klaarmaak. Niet haalbaar natuurlijk, het zou op den duur te eentonig worden.

Ik maak wel elke dag een kan met met rozemarijn geïnfuseerd water. Maar dan nog lijkt de rozemarijn alleen maar groter te worden.

Dus besloot ik om vandaag ook nog iets anders dan water met rozemarijn te infuseren. Boter namelijk, die ik dan verwerkt heb in heerlijke madeleines, samen met de rasp van een citroen. Voor wie geen fan is van de smaak van rozemarijn en / of citroen, de smaak van beide komt slechts lichtjes door, is zeker niet overheersend.

BEREIDING (voor 12 madeleines) :

Smelt 60 gr roomboter in een steelpannetje en voeg er een goede eetlepel verse rozemarijnblaadjes aan toe. Zet het vuur zeer laag, laat de rozemarijn 15 minuten trekken, en neem dan van het vuur. Laat de boter nog 10 minuten afkoelen.

Ondertussen klop je 2 eieren samen met 65 gr kristalsuiker in 10 minuten tot een luchtige, schuimige massa.

Voeg 125 gr gezeefde patisseriebloem toe, samen met 2 koffielepels bakpoeder en meng goed.

Zeef dan de boter boven dit mengsel en meng tot een glad beslag.

Smeer een madeleines vorm in met boter. Vul elke holte met een eetlepel beslag.

Bak de madeleines 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °.

Wat heb je nodig :

  • 60 gr roomboter
  • goede eetlepel verse rozemarijnblaadjes
  • 2 eieren
  • 65 gr kristalsuiker
  • 125 gr patisseriebloem
  • 2 koffielepels bakpoeder

SMAKELIJK  !

Tag me gerust op Instagram / Facebook als je dit recept test, je doet me daar zeker en vast veel plezier mee !

Wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.