pizza met kastanjechampignons, rozemarijn, chili & limoen

Op de eerste werkdag van de week hou ik het graag eenvoudig en snel in de keuken. Dat is meestal ook de dag dat ik boodschappen ga doen en dan iets later thuis ben. En dat is ook de drukste dag bij ons op het werk.

Redenen genoeg dus om het niet ingewikkeld te maken op zo’n dag !

Ik kies al eens voor lasagna (ik maak telkens een grote schotel waar ik 4 porties van invries zodat we nog 2 keer enkel moeten opwarmen op een maandag of een ik-heb-geen-zin-om-te-koken-dag), of oosterse spaghetti (hiervan maak ik tegenwoordig ook altijd een dubbele portie zodat ik wat kan invriezen). Vaak kies ik echter ook voor een pizza.

En nee, geen kant en klaar gekochte pizza uit de supermarkt, maar eentje die ik zelf maak. OK, ik koop het pizzadeeg wel, maar de topping, daar zorg ik zelf voor. Veel, véél lekkerder dan de pizza’s uit de supermarkt. Ik maak dan bv snel een tomatensausje met passata en lekker veel kruiden, verdeel er schijfjes courgette over en wat geraspte mozzarella en klaar. Ook witte pizza met koolrabi (echt, echt heerlijk !) staat vaak op het menu.

Een maand of 2 geleden maakte ik voor de eerste keer deze pizza met kastanjechampignons, rozemarijn, chili en limoen. Sindsdien heb ik deze pizza al een keer of 3 gemaakt. Mijn man lust graag champignons, dus dit is een beetje hem een plezier doen maar mezelf eigenlijk ook, ook al ben ik niet echt fan van champignons. Op deze manier vind ik ze wel top.

BEREIDING (voor 2 pizza’s)

Meng 250 gr ricotta cremosa met de zeer fijn gesneden blaadjes van 5 à 6 takjes rozemarijn, 1 koffielepel chili flakes, de geraspte schil van 1 limoen, een snuifje grof zeezout en een scheutje olijfolie. Met dit laatste begin je echt met een beetje, waarna je alles goed door elkaar mengt. Je moet dan een glad mengsel bekomen dat gemakkelijk smeerbaar is maar toch niet lopend. Indien nodig voeg je dus na het eerste scheutje olijfolie nog wat toe.

Smeer de helft van dit mengsel over 1 pizzadeeg, verdeel er schijfjes kastanjechampignons over (deze kan je zo in schijfjes gesneden kopen, in bakjes van 200 gr) en eindig met geraspte mozzarella.

Herhaal voor de 2de pizza.

Bak de pizza’s in de oven 2 minuten minder dan wat de aanwijzingen op de verpakking zeggen. Die laatste 2 minuten zet ik dan nog even de grill op, op een temperatuur 10 ° hoger dan wat de verpakking zegt.

Wat heb je nodig :

  • 250 gr ricotta cremosa
  • blaadjes van 5 à 6 takjes rozemarijn
  • 1 koffielepel chili flakes
  • geraspte schil van 1 limoen
  • snuifje grof zeezout
  • olijfolie
  • 200 gr kastanjechampignons
  • geraspte mozzarella

SMAKELIJK  !

Tag me gerust op Instagram / Facebook als je dit recept test, je doet me daar zeker en vast veel plezier mee !

Wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.