aardbeien – balsamico – munt roomijs

Wat is het warm vandaag ! Ik heb daarnet even buiten gezeten, in de schaduw dan nog, maar na een paar minuten had ik het wel gehad.

Dit is toch gewoon té ? Voor mij in ieder geval toch. Zo’n 10 ° graden minder en ik ben meer dan tevreden.

Maar ja, de temperatuur buiten kunnen we helaas niet zelf regelen. We zullen het dus moeten ondergaan, met de nodige hulpmiddelen.

Hulpmiddelen zoals dit zalig lekkere aardbeien roomijs ;-).

Dit is een variant op het blauwe bessen – rozemarijn – limoen roomijs dat ik eerder maakte. Beide zijn heel lekker, romig, echt zo vol in de mond. En niet te vergeten, zeer gemakkelijk te maken ! Je hebt er zelfs geen ijsmachine voor nodig.

Er is dus geen enkele reden om dit eens niet te maken …

BEREIDING (voor ongeveer 10 à 12 bollen) :

Begin met het maken van de aardbeiencoulis. Snij 250 gr aardbeien in 4, meng ze met 1 eetlepel balsamicoazijn en 2 koffielepels honing.

Zet dit mengsel op een zacht vuurtje en laat tot moes koken (duurt ongeveer 10 minuten).

Doe een handvol gescheurde muntblaadjes bij de moes. Ik gebruik altijd Marokkaanse munt, ik vind die net iets meer smaak hebben.

Zet nog even de mixer in het mengsel.

Laat dit afkoelen in de koelkast.

Ondertussen maak je het basisroomijs.

Klop 400 ml volle room op tot iets dikker dan yoghurtdikte. Klop de room zeker niet te stijf !

Spatel 1 blik (305 ml) gezoete gecondenseerde melk voorzichtig door de room, met opwaartse bewegingen.

Giet dit mengsel in bv een cakeblik, een oude doos van roomijs, of wat je maar voorhanden hebt. Zet dit een half uur in de diepvries.

Voeg er dan voorzichtig de aardbeiencoulis aan toe. Giet telkens wat coulis bij het basisroomijs en verdeel dit er door met een mes. Je kan er een redelijk egaal mengsel van maken, maar je kan natuurlijk ook met het mes voor lijnen coulis in het ijs zorgen.

Zet het roomijs opnieuw in de diepvries en laat het een 8-tal uren opstijven.

Neem het een 5 à 10 minuten voor het serveren uit de diepvries.

Werk af met aardbeien en muntblaadjes.

Wat heb je nodig :

  • 250 gr aardbeien + extra voor decoratie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 koffielepels honing
  • dik handvol (Marokkaanse) munt
  • 400 ml room
  • 1 blik (305 ml) gezoete gecondenseerde melk

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.