romige broccoli – basilicum – bieslook puree met very chick burger

Het is nu toch wel écht weer voor puree, niet ? De grijze lucht, de regenbuien, het weer smeekt om comfort food. En dat is deze puree, comfort food op zijn best. De culinaire variant van het dekentje waar je onder zou willen kruipen als je nu buiten kijkt.

Deze broccoli – basilicum – bieslook puree is lekker smeuïg, door de aardappelen te mengen met Boursin kruidenkaas basilicum – bieslook. Dit geeft de puree trouwens ook een heerlijk zachte smaak.

Ik maakte hem klaar met very chick burgers, een vegetarische variant op kippenburgers van De Vegetarische Slager. Als je nu denkt, daar is ze weer met haar vegetarische toestanden, niets houdt je tegen natuurlijk om er echte kippenburgers bij klaar te maken. Maar probeer ze toch maar eens, die very chick burgers. Gekruid met kippenkruiden zijn ze nog moeilijk te onderscheiden van de echte. En lekker, echt wel.

BEREIDING (voor 2 personen) :

Kook of stoom 500 gr zacht kokende aardappelen en de roosjes van 2 broccoli gaar.

Snij 1 kleine ajuin fijn.

Doe olijfolie en een beetje roomboter in de pan en bak hier de ajuin in. Voeg na een 2 minuten 3 fijn geperste teentjes knoflook toe en 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder. Laat dit alles gedurende een 5 minuten bakken op niet te hoog vuur.

Giet er 100 ml volle room bij, zet het vuur zacht en laat de room even opwarmen.

Doe hier dan de aardappelen en broccoli bij en pureer.

Meng er 1 potje – 125 gr Boursin kruidenkaas basilicum – bieslook onder. Kruid met zwarte peper en een snuifje gerookt zout.

Indien nodig, voeg je nog een scheutje room toe.

Werk de puree af met verse, fijn gesneden bieslook en basilicum.

Bak ondertussen ook 2 very chick burgers, die je goed kruidt met kippenkruiden.

Wat heb je nodig :

  • 500 gr zacht kokende aardappelen
  • 2 broccoli
  • 1 kleine ajuin
  • olijfolie
  • roomboter
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • 100 ml volle room (+ eventueel extra)
  • 1 potje – 125 gr Boursin kruidenkaas basilicum – bieslook
  • zwarte peper
  • gerookt zout
  • bieslook
  • basilicum
  • 2 very chick burgers
  • kippenkruiden

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.