smeuïge peren – yoghurtcake met kaneel en gember

“I’m also just a girl … standing in front of a boy … asking him to love her”

Ja, jullie weten nu wel naar welke film we zondagmiddag hebben gekeken zeker ?

Inderdaad, Notting Hill !

Dit is toch echt wel één van mijn all time favorites. Telkens weer (ja, ik heb hem al een keer of 7 gezien) is het genieten. Spike blijft een zalig figuur, de stuntelige ietwat nerdy charme van Hugh Grant is top. De soundtrack is al even top, “She” van Elvis Costello is zo mooi. Voor mij is dit echt een feelgood movie met een aantal iconische, hilarische scènes die mij zonder moeite kunnen verlossen van een slecht humeur / gevoel.

Als ik dan tijdens het kijken nog kan smullen van een heerlijke cake zoals deze peren – yoghurtcake met kaneel en gember, tja, dan kan mijn dag niet meer stuk.

Ik baseerde mij op een recept van Een Lepeltje Lekkers, maar gaf er wel mijn eigen draai aan (andere kruiden, minder / ander type suiker, amandelschilfers als extra afwerking). Het resultaat was dus zoals gezegd een heerlijke cake, die door het toevoegen van yoghurt lekker smeuïg is.

BEREIDING (voor 1 cake) :

Laat 4 eieren, 150 gr Griekse yoghurt en 90 gr gesmolten roomboter op kamertemperatuur komen.

Klop de 4 eieren los met 75 gr kokosbloesemsuiker en 100 gr lichtbruine suiker. Zorg dat de suiker goed is opgenomen.

Meng in een aparte kom 180 gr patisseriebloem, 60 gr amandelmeel, 10 gr bakpoeder, een snuifje fleur de sel, 4 koffielepels kaneel en 3 koffielepels gemberpoeder. Naar smaak kan je de hoeveelheden van de kruiden natuurlijk aanpassen.

Klop 2 eetlepels van het mengsel van droge ingrediënten door het ei – suikermengsel tot het goed gemengd is. Voeg dan de volgende 2 eetlepels toe en herhaal tot alles is opgebruikt.

Als laatste klop je er de 90 gr roomboter en 150 gr Griekse yoghurt door, samen met 1 koffielepel vanillepasta.

Giet dit beslag in een met bakpapier beklede cakevorm.

Schil 1 peer (niet te rijp), snij ze in 4 en snij het klokhuis weg. Snij de kwartjes dan telkens in 3 partjes.

Verdeel deze over het beslag en duw ze er voorzichtig in.

Verdeel ook nog ongeveer een handvol amandelschilfers over het beslag, tussen de partjes peer.

Om te eindigen bestrooi je de cake met 1 eetlepel kokosbloesemsuiker.

Zet de cake in een voorverwarmde hetelucht oven van 170 ° en bak een 45 à 55 minuten. Doe steeds de test met een houten prikker. Komt deze er droog uit, dan is de cake goed gebakken.

Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal de cake uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Wat heb je nodig :

  • 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • 75 gr + 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • 180 gr patisseriebloem
  • 60 gr amandelmeel
  • 10 gr bakpoeder
  • snuifje fleur de sel
  • 4 koffielepels kaneel
  • 3 koffielepels gemberpoeder
  • 90 gr roomboter (gesmolten en op kamertemperatuur)
  • 150 gr Griekse yoghurt (op kamertemperatuur)
  • 1 koffielepel vanillepasta
  • 1 peer (niet te rijp)
  • handvol amandelschilfers

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.