spinazie – limoen couscous met harissa halloumi

Afgelopen week was het hier Donna Hay week.  Ik heb bijna elke dag een gerecht klaargemaakt gebaseerd op één van haar recepten.

Dit gerecht is gebaseerd op / geïnspireerd door een recept uit “Fast, fresh, simple”, een kookboek dat uitpuilt van heerlijke gerechten die je snel kan klaarmaken.  Ideale recepten dus als je een drukke werkweek hebt !

In het originele recept wordt er vis gebruikt maar verse vis voorzien op een weekdag is hier in Nieuwkerken niet zo evident.  Om een viswinkel te bereiken zou ik na het werk gezellig mogen gaan staan aanschuiven richting centrum Beveren of Sint-Niklaas.  Daar had ik niet direct zin in, dus werd de vis vervangen door halloumi.  Dit maakte dat ik ietwat anders te werk moest gaan dan in het boek maar hé, daar draai ik mijn hand al lang niet meer voor om, om een recept een eigen twist te geven.

In alle bescheidenheid, ik vond mijn versie van haar recept super lekker, de zachte smaak van de spinazie – limoen couscous biedt het ideale tegengewicht voor het pittige van de harissa halloumi.

BEREIDING (voor 2 pers) :

Meng 125 gr couscous met het sap van 1 limoen, peper en fleur de sel.  Giet er 375 ml groentenbouillon bij en laat wellen.

Ontdooi ondertussen 225 gr diepvriesspinazie met room.  Meng deze onder de couscous.

Snij 225 gr halloumi in reepjes.

Snij ook 1 sjalot en 3 teentjes look zeer fijn.

Bak de helft hiervan kort in wat olijfolie met roomboter.  Voeg er dan 1 à 1,5 koffielepel harissa aan toe (afhankelijk van hoe pittig je het wil).  Meng alles goed door elkaar en laat nog even kort bakken.

Voeg de halloumi reepjes toe en bak ze krokant.  Draai ze regelmatig even om zodat alle kanten goed bedekt zijn met de harissa.

Bak de andere helft van de gesneden sjalot / look ook kort in wat olijfolie en roomboter.  Voeg hier de couscous aan toe en bak kort tot de couscous terug goed warm is.

Wat heb je nodig :

  • 125 gr couscous
  • sap van 1 limoen
  • peper
  • fleur de sel
  • 375 ml groentenbouillon
  • 225 gr diepvriesspinazie met room
  • 225 gr halloumi
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes look
  • olijfolie
  • roomboter
  • 1 à 1,5 koffielepel harissa

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *