supersnelle chocomousse

 

Zondag 26 juli 1998 …

Als Facebook al had bestaan, had ik mijn status van “single” naar “in een relatie” kunnen veranderen …

Woensdag 26 juli 2017 …

Stefan en ik zijn 19 jaar samen, reden voor een (mini) feestje.

Ik moet werken die dag, dus er is niet veel tijd om mij uit te leven in de keuken.  Toch wil ik iets extra doen, een dessertje voorzien.

De redder in nood op zo’n momenten is Donna Hay.  In haar boeken zijn talloze desserts te vinden die sneller klaar te maken zijn dan dat het duurt om deze blogpost te typen.

Deze chocomousse is er ook zo eentje.  Dit is echt een ik-ga-gauw-nog-even-tussen-de-soep-en-de-patatten-een-dessert-maken dessert.  Reken op een paar minuten en ’t is klaar.

Ok, ja, een échte chocomousse is natuurlijk nog meer genieten, maar dit is toch een top alternatief voor als je de drang naar chocomousse niet meer kan onderdrukken maar geen tijd hebt om “the real deal” te maken.

Op het eerste zicht zie je zelfs weinig verschil met een echte chocomousse.  Hier op de foto is de mousse wat lichter van kleur omdat ik geen cacaopoeder had toegevoegd.  De tweede keer dat ik dit maakte deze week heb ik dat wel gedaan en dan wordt de mousse ook donkerder van kleur.  En inderdaad ja, dat heb je goed gelezen, ik heb dit al 2 keer gemaakt sinds woensdag.  ’t Zal dan wel lekker zijn zeker ?

 

BEREIDING (voor 2 pers) :

Rooster een handvol hazelnoten in een anti aanbakpan zonder vetstof.  Laat deze afkoelen.

Meng 75 gr chocopasta goed met 2 eetlepels amaretto.  Ik gebruik choco van ’t Boerinneke, die is niet zo mierzoet … en eigenlijk de beste die er is (en nee, ik wordt niet betaald om dat te zeggen).

Klop 200 ml volle room op, tot het iets steviger is dan yoghurt.

Meng de opgeklopte room met de chocopasta en 1 eetlepel rauw cacaopoeder.  Zoals eerder gezegd, dit cacaopoeder moet niet maar geeft er wel extra veel smaak aan.

Verdeel de mousse over 2 kommetjes en zet een uurtje in de koelkast.

Wat heb je nodig :

  • 75 gr chocopasta
  • 2 eetlepels amaretto
  • 200 ml volle room
  • 1 eetlepel rauw cacaopoeder
  • handvol hazelnoten

Smakelijk 🙂 !

Een gedachte over “supersnelle chocomousse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.