tiramisu

tiramisu

Tiramisu, een klassieker onder de desserts … waar ik verzot op ben ! En zijn vele hippe varianten maar ik ga voor het old skool recept.  Mascarpone, lange vingers, whisky, amaretto en koffie, allemaal samen in een zeer lekker recept dat ik ooit van iemand heb gekregen.  Mijn geheugen laat mij echter in de steek en ik weet dus niet meer van wie.  Dus, als die persoon dit leest : bedankt om mij al jaren te laten genieten van deze heerlijke tiramisu !

lange vingers

BEREIDING (voor 8 à 10 personen) :

Splits 2 eieren en klop de dooiers (de eiwitten hou je even opzij) samen met 2 dl volle room en 3 eetlepels suiker tot een redelijk stevige massa.

Hierbij doe je 500 gr mascarpone en 2 eetlepels whisky (let wel op dat je zeker geen whisky met turfsmaak neemt !).

De eiwitten klop je stijf en meng je goed onder het mascarponemengsel.

Ondertussen zet je een 250 ml sterke koffie.  Deze meng je met een flinke scheut amaretto.

Dop de koekjes, de lange vingers, in het koffie – amaretto mengsel.  Echt enkel doppen, zeker niet laten weken want dan worden ze te mals.  Ik heb een schaal van ongeveer 30 op 20 en daarvoor heb ik zo’n 40 koekjes nodig.

Dop dus telkens een koekje in het koffie – amaretto mengsel en bedek hiermee de bodem van de schaal.  Daarop leg je een laag mascarponemengsel, terug een laag koekjes (gedopt) en terug een laag mascarponemengsel.

Dit werk je af met cacaopoeder, waarna je de schaal minstens 2 uur in de ijskast zet.

Wat heb je nodig :

  • 2 eieiren
  • 2 dl volle room
  • 3 eetlepels suiker
  • 500 gr mascarpone
  • 2 eetlepels whisky
  • 250 ml sterke koffie
  • scheut amaretto
  • ongeveer 40 koekjes – lange vingers
  • cacaopoeder

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *