tonijn – ansjovis dip met dukkah en sesamzaadjes

Een tweetal weken geleden was het in Sint-Niklaas de jaarlijkse Lannoo Boekenmarkt. Voor een boekenverslaafde als ik is dat een niet-te-missen evenement.

Ook nu kwam ik weer buiten met 2 zware tassen vol koopjes. De eerste maanden heb ik lectuur genoeg !

Ik kocht er oa het Donna Hay kerstkookboek. Ja, ik weet het, kerst is nog ver weg maar een mens kan maar beter voorbereid zijn hé ;-). Daarbij, voor 12 € kon ik dat toch absoluut niet laten liggen.

Nee, de echte reden dat ik het heb gekocht is dat er ook enorm veel “gewone” recepten instaan, die je op elke andere dag van het jaar ook kan bereiden.

Deze dip viel mij direct op. Sowieso ben ik fan van dips en test ik graag recepten van verschillende dips uit.

Deze is een waar toppertje (tja, dat kon ook niet anders natuurlijk, het recept is tenslotte, grotendeels, van Donna Hay met een klein vleugje Peggy).

Het is een echt smeuïge dip, licht pittig door het toevoegen van gerookt paprikapoeder, met een volle tonijnsmaak.

De lunch gaat de komende dagen ongelooflijk smaken 😉 !

BEREIDING (voor een 500 gr dip) :

Mix 200 gr tonijn natuur met 5 ansjovisfilets (in olijfolie), 235 gr roomkaas (bv Philadelphia natuur), het sap van 1/2 limoen, een goed mespunt gerookt paprikapoeder, 2 eetlepels olijfolie, wat fijn gesnipperde bieslook, een snuifje fleur de sel en wat zwarte peper tot een glad mengsel.

Meng 1 eetlepel olijfolie met een klein beetje gerookt paprikapoeder en besprenkel de dip hiermee.

Werk af met witte sesamzaadjes, dukkah, 2 fijngesneden ansjovisfilets en wat bieslook.

Voor wie dukkah niet kent, dit is een mengeling van hazelnoot, pistache, amandel, kikkererwten, paranoten, sesamzaad, grof zout, komijn, cayennepeper, tijm, paprika en peper. Ja, dat klinkt heerlijk, niet ?

Wat heb je nodig :

  • 200 gr tonijn natuur
  • 5 + 2 ansjovisfilets
  • 235 gr roomkaas (bv Philadelphia natuur)
  • sap van 1/2 limoen
  • gerookt paprikapoeder
  • olijfolie
  • bieslook
  • fleur de sel
  • zwarte peper
  • witte sesamzaadjes
  • dukkah

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.