veldsla puree met scampi’s in appel – vadouvan saus

veldsla-puree-scampi

Vorige week had ik zo’n zin in scampi’s, ik moest en zou er eten ! Het was immers maanden geleden dat ik die gegeten had.  Ik zie wel altijd een beetje op tegen het schoonmaken (jakkes, dat darmkanaal), maar kom.  Dat is zo’n verstand-op-nul-momentje voor mij.  Ideaal dus voor een vrijdagavond na een werkweek ;-).

Ik had nog een potje veldsla staan (waarom had ik dat ook alweer mee gebracht ????) dus ik besloot om veldsla puree te maken, met daarbij scampi’s.  Ik had enkel nog een lekker sausje nodig.  Dit vond ik op de website van Njam, een recept van Roger Van Damme (dus lekker, sowieso).  Ik paste het aan naar wat ik voorhanden had (vadouvan ipv currypoeder, gehakt citroengras uit een potje ipv een stengel citroengras, geen tomaten en koriander, …).  Het resultaat was toch nog een super lekker sausje, waardoor mijn scampi’s nog meer smaakten dan verwacht.

veldsla

BEREIDING (voor 2 pers) :

Voor de puree kook je zo’n 5 à 6 aardappelen (afhankelijk van de grootte), samen met 1/2 fijngesneden witte ajuin  Maak er puree van door het toevoegen van een scheutje melk, 1 afgestreken koffielepel vadouvan (of curry poeder) en een klontje roomboter.  Voor de melk en roomboter heb ik geen exacte hoeveelheden, dat is echt op gevoel bij mij.  Maak de puree nog niet te smeuïg, want je voegt er later nog van de saus aan toe.

Voeg vlak voor het serveren 2 handvol blaadjes veldsla toe.

Voor de saus laat je 1/2 fijn gesneden witte ajuin even stoven in wat roomboter.  Doe er dan 1 Granny Smith appel, in blokjes gesneden, bij.  Laat even stoven en voeg er 1 bol staande koffielepel gehakt citroengras, een beetje zwarte peper en 1,5 koffielepel vadouvan (of curry poeder) bij.

Giet er 200 ml kippenbouillon bij en laat 20 minuten sudderen.

Ondertussen kan je je gezellig bezig houden met het schoonmaken van 20 scampi’s ;-).

Wanneer de saus klaar is, mix je deze fijn, samen met 150 ml volle room en een klontje roomboter.    Doe een deel van de saus bij de puree om deze lekker smeuïg te maken.

Kruid de scampi’s met peper en bak ze in een grillpan.

Wat heb je nodig :

  • 5 à 6 aardappelen
  • 1 witte ajuin
  • melk
  • 2,5 koffielepel vadouvan (of curry poeder)
  • roomboter
  • 2 handvol blaadjes veldsla
  • 1 appel (Granny Smith)
  • 1 koffielepel gehakt citroengras
  • zwarte peper
  • 200 ml kippenbouillon
  • 20 scampi’s
  • 150 ml volle room

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.