chili sin carne uit de oven met limoen – koriander room

Het is tijd om eens héél onbescheiden te doen … dit is de lekkerste chili sin carne die ik al ooit gegeten heb !

Het is een beetje een combinatie van eerdere recepten die ik maakte, alles wat ik goed vond aan die recepten combineer ik hier. Het afwerken in de oven is een nieuwe toets die ik wilde uitproberen. Dit bleek een schot in de roos, de wraps worden lekker krokant. De limoen – koriander room brengt dan weer een frisse toets in het gerecht.

Ja, dit zal hier nog vaak op tafel komen.

BEREIDING (voor 4 personen of 2 personen + rest chili sin carne voor 2 personen om in te vriezen) :

Snij om te beginnen 2 grote wortelen doormidden en snij de helften dan in redelijk dunne halve maantjes. Rasp ook 1/4 knolselder fijn.

Snij een halve ajuin fijn. Bak deze in een grote pan, die in de oven mag, in ghee. Kruid met 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder, 2 koffielepels oregano en 3 koffielepels komijn.

Laat een minuutje bakken en voeg dan 4 geperste teentjes knoflook toe.

Meng alles goed en laat nog een 5 minuten bakken, tot alles heerlijk begint te geuren.

Voeg de wortel en knolselder toe en laat nog eens 5 minuten bakken onder voortdurend roeren.

Doe er dan 1 blik – 265 gr zwarte bonen, 1 blik – 250 gr rode bonen – 1 bokaal – 235 gr reuze witte bonen, 1 bokaal – 230 gr maïs en 2 blikjes gepelde tomaten bij. Vul de lege blikjes van de gepelde tomaten telkens met warm water en voeg dit ook toe.

Voeg een snuifje gerookt zout en 1 verkruimeld groentenbouillonblokje toe.

Laat dit afgedekt op een lager vuur 20 minuten sudderen.

Ondertussen rooster je 2 koffielepels korianderzaadjes. Plet deze lichtjes in een vijzel.

Voeg na die 20 minuten 25 gr pure chocolade van 99 % cacao aan de chili toe. Laat dit smelten en roer goed door de chili. Tenslotte doe je er 2/3 van de geroosterde, geplette korianderzaadjes bij.

Snij 3 volkoren tortilla’s in in kleinere driehoekjes en verdeel deze over de chili sin carne.

Werk af met geraspte cheddar.

Zet dit 10 minuten onder de grill in een voorverwarmde oven van 210 °.

Ondertussen klop je 100 ml volle room op. Doe hier de resterende 1/3 van de geroosterde, geplette korianderzaadjes bij en de geraspte schil en het sap van 1 limoen. Meng alles goed door elkaar.

Met deze hoeveelheid hebben wij voldoende voor 2 maaltijden. Zorg wel dat alle stukjes van de volkoren tortilla’s uit de saus zijn voor je de rest invriest. Bij het terug opwarmen verdeel je dan gewoon opnieuw 3 volkoren tortilla’s in driehoekjes gesneden over de saus, samen met geraspte cheddar en zet je alles terug 10 minuten in de oven onder de grill.

Wat heb je nodig :

  • 2 grote wortelen
  • 1/4 knolselder
  • 1/2 ajuin
  • 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • 2 koffielepels oregano
  • 3 koffielepels komijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blik – 265 gr zwarte bonen
  • 1 blik – 250 gr rode bonen
  • 1 bokaal – 235 gr reuze witte bonen
  • 1 bokaal – 230 gr maïs
  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • gerookt zout 1 groentenbouillonblokje
  • 2 koffielepels korianderzaadjes
  • 25 gr pure chocolade 99 % cacao
  • 3 volkoren tortilla’s
  • geraspte cheddar
  • 100 ml volle room
  • geraspte schil en sap van 1 limoen

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail maandelijks een overzicht te ontvangen van alle nieuwe recepten, hernieuwde recepten, extra Instagram foto’s, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.