erwten en wortelen met pancetta

Het nieuwe boek van Pascale Naessens ligt sinds een paar dagen in de boekhandel … én in mijn boekenkast !

Er zijn zo van die boeken waar ik niet aan kan weerstaan, en een nieuw van Pascale Naessens valt daar onder.  Ik sta nog net niet aan de deur van de boekhandel ’s morgens vroeg om er als eerste bij te zijn op de dag dat het boek uitkomt ;-).

Ik eet niet altijd volgens haar principes maar ik ben toch wel grote fan van haar gerechten.  Eenvoudig, lekker, puur, gezond en met de nadruk op veel groenten.

Ze kan een banaal gerecht, een combinatie die al jaren een eenvoudige klassieker is in vele keukens naar een hoger niveau tillen.

Zoals de combinatie erwten en wortelen …

Wie is er tenslotte niet groot geworden met, misschien wel wekelijks, erwten en wortelen op zijn / haar bord ? Ik in ieder geval wel.  Alleen waren die erwten en wortelen absoluut niet zo lekker als deze ! En toch is dit een zeer eenvoudig recept, dat zelfs de grootste keukenkluns kan klaarmaken volgens mij.  Hier kan je het excuus “ik kan niet koken” niet gebruiken !

In het originele recept worden er spekblokjes gebruikt maar omdat ik nog pancetta had liggen heb ik die gebruikt.  Bovendien heb ik ook nog wat gerookt paprikpoeder toegevoegd (één van mijn favorieten in de keuken) en gedroogde rozemarijn en oregano. Et voilà, een lekker oudje in een super lekker nieuw kleedje !

BEREIDING (voor 2 personen) :

Snijd 5 dikke wortelen in slierten met een mandoline.

Bak 100 gr pancetta lichtjes krokant in een beetje olijfolie in een anti aanbakpan.  Haal de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Doe in dezelfde pan 250 gr passata.  Kruid met 1/3 koffielepel gerookt paprikapoeder en 2 eetlepels gedroogde rozemarijn en oregano.

Meng 250 gr ontdooide diepvrieserwten met de passata.

Leg de wortelslierten hierop.

Zet een deksel op de pan en laat een 5 à 10 minuten (tot de wortelslierten beetgaar zijn) stoven.

Roer alles door elkaar en werk af met de pancetta.

Wat heb je nodig :

  • 5 dikke wortelen
  • 100 gr pancetta
  • 250 gr passata
  • 1/3 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels gedroogde rozemarijn en oregano
  • 250 gr diepvrieserwten

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.