gegrilde courgette met ansjovis – peterselie – sumak dressing

gegrilde-courgette-ansjovis-sumak-peterselie

Daar was het weer deze week, dat lelijke woord … reorganisatie ! Ongeveer 3 jaar geleden kreeg ik dat ook al te horen, met als resultaat dat ik kon fluiten naar een vast contract.  En nu is het weer van dat !

Tot eind augustus ben ik nog zeker van werk.  Daarna, tja …

Een aantal mensen heeft al gezegd dat ik “iets” moet gaan doen met koken en / of fotografie.  Natuurlijk zou dat top zijn.  Ik bedoel maar, een job mogen doen waarin beide, of één van beide, centraal staan, of zelfs maar een deel van zijn, dat zou voor mij een droom zijn die werkelijkheid wordt.  Maar hoe moet ik die vinden, hoe en waar begin je te zoeken naar zo’n job, hoe maak je zo’n carrièreswitch ? Tenslotte toren ik niet direct boven de menigte uit wat betreft koken en fotografie.  Ik vind het leuk, beide zijn een passie en ik hoop dat dat hier op mijn blog toch wel wat duidelijk is, maar ik ben en blijf de zoveelste kleine, onbekende blogger in het rijtje.  Auteurs van kookboeken staan niet direct aan de deur te drummen voor mijn foto’s en restaurants zitten niet te wachten op iemand die voor maximum 6 personen kookt ! Assertief zijn, mijn stoute schoenen aantrekken en met mezelf gaan “leuren” ? Nee, dat durf ik niet, veel te veel schrik voor alle afwijzingen die ongetwijfeld gaan volgen.  En dat is net het probleem natuurlijk.  Daarom zal zo’n job nooit voor mij zijn.

Daarom zal ik mij maar tevreden blijven stellen met fotograferen voor mijn blog, met koken voor Stefan en vrienden.  Uit beide haal ik ook veel voldoening, en als er dan af en toe eens iemand een complimentje geeft, dan ben ik ook weeral gelukkig.  En wat die job betreft ? Daar zal ik mij maar weer terug concentreren op het vinden van een, hopelijk boeiende, administratieve job.

Jullie vragen jullie nu waarschijnlijk af wat dit alles met dit gerecht te maken heeft.  Wel, eigenlijk niets, maar ik wilde dit gewoon even vertellen.

Nog even iets over het, overigens super snel klaar, gerecht.  Ik vond dit in Delicious – Hét groentenboek.  Voor liefhebbers van ansjovis (zoals ik) is dit absoluut een topper, voor mensen die niet zo verzot zijn op ansjovis (zoals Stefan) is het “te eten” (zijn beoordeling achteraf ;-)).

bolcourgette

BEREIDING (voor 2 pers) :

Snij 2 bolcourgettes in schijven van zo’n 1 cm dik.  Leg deze op bakpapier op een bakplaat.

Meng 1/2 eetlepel sumak met 3 eetlepels olijfolie en een snuifje fleur de sel.  Hiermee bestrijk je de courgettes.

Grill deze dan gedurende 10 à 15 minuten in de oven tot ze licht kleuren en gaar zijn.

Ondertussen maak je de dressing.  Snij hiervoor 150 gr ansjovis in olijfolie en een dik handvol platte peterselie fijn.  Meng beide met de rasp van 1 citroen, 1 eetlepel sumak en een scheut olijfolie.  Meng dit alles goed door elkaar en kruid met een beetje peper.

Verdeel deze dressing over de warme courgetteschijven.

Serveer dit bv met coucous.

Wat heb je nodig :

  • 2 bolcourgettes
  • 1,5 eetlepel sumak
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • 150 gr ansjovis in olijfolie
  • handvol platte peterselie
  • rasp van 1 citroen
  • peper

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.