“it’s a piece of cake” cake

Maandag mocht ik weeral een jaartje ouder worden 🙂 !

Ook al kan ik het soms zelf niet geloven dat ik 45 ben … al 45 ! Het is precies nog maar een paar maanden geleden dat ik 40 werd en toch zijn er ondertussen al 5 jaar verstreken.  Nog eens zo 5 jaar en ik word 50 ! Ik zit gewoon bijna op de helft ;-).  Ja, ja, ik ga voor de 100 !

Nu vond ik 45 ook wel een mooi getal, zo netjes tussen 40 en 50 in.  Daarom stond er een lekker etentje op het programma (bij Nuance in Duffel voor de nieuwsgierigen).  Ja, daar zijn foto’s van.  Foto’s waar je spontaan van begint te kwijlen dan nog wel.  Volgend weekend zal je ze kunnen zien in de nieuwsbrief van februari.  Oh, je bent nog niet ingeschreven om elke maand die nieuwsbrief te ontvangen ? Tja, dat zijn fouten hé.  Klik hier dan maar gauw door en schrijf je in ;-).

Buiten dat etentje kreeg ik Stefan ook zo ver om met mij naar de film “A streetcat named Bob” te gaan kijken.  Ik ben helemaal weg van dat verhaal, het is zo mooi.  Bovendien kan ik het toch niet maken dat ik, crazy cat lady zijnde, niet ga kijken naar een film met een kat in de hoofdrol ;-).

Ik had dus een leuke verjaardag, die dinsdag op het werk ook nog eens lichtjes werd gevierd.  Ik maakte immers mijn ultieme succes cake, deze “it”s a piece of cake” cake.

Ik noem hem zo omdat die uitdrukking staat voor “het is simpel, eenvoudig, gemakkelijk, …” en dat zijn termen die absoluut van toepassing zijn op deze cake.

Het recept kreeg ik ooit van een ex-collega.  Zij maakte hem met olijfolie maar dat vond ik net iets té specifiek van smaak.  Ik verving de olijfolie dus door notenolie.  Het recept dat ik nu ga geven is de basis voor een gewone cake, niets meer, niets minder.  Je kan hier bv stukjes appel aan toevoegen, cacaopoeder, nootjes, … Doe gewoon waar je zin in hebt.

BEREIDING (voor 1 cake) :

Neem 1 potje – 125 gr ongesuikerde, witte yoghurt.

Doe de yoghurt in een kom en gebruik het lege potje verder als maatbeker.

Vul het potje 3 x met zelfrijzende bloem, 1 x met notenolie en 0,5 x met rietsuiker en doe dit alles bij de yoghurt.

Doe hier nog 4 eieren bij.

Voeg ook 2 koffielepels vanillesuiker toe.

Meng alles tot een glad mengsel.

Zet gedurende 45 à 50 minuten in een voorverwarmde oven van 160 °.

Dit is je basis cake.  Nu kan je toevoegen wat je wil naar smaak (bv afwerken met fijne nootjes of 2 à 3 eetlepels cacaopoeder en 1 eetlepel sesamzaadjes toevoegen), of hem gewoon zo eten.

Wat heb je nodig :

  • 1 potje – 125 gr witte, ongesuikerde yoghurt
  • 3 potjes zelfrijzende bloem
  • 1 potje notenolie
  • 0,5 potje rietsuiker
  • 4 eieren
  • 2 koffielepels vanillesuiker

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.