panna cotta van witte chocolade en mango

Verjaardagen vergeten, één van mijn specialiteiten ! De “sorry, te laat” kaartjes die ik al heb moeten versturen zijn al lang niet meer op 1 hand te tellen.

Vorige week ben ik weer een verjaardag vergeten … die van Peggy’s Pastime ! Dinsdag 1 mei is mijn blog immers 5 jaar geworden.

Ja, niet te geloven, 5 jaar al dat ik met jullie recepten en foto’s deel.  Time flies when you’re having fun 🙂 ! En plezierig vind ik het nog altijd.  Ok, er zijn al serieus wat downs geweest, ik geef het toe maar de ups wegen nog steeds zwaarder door.  Zelfs tijdens de stille periodes hier bleef ik achter de schermen fotograferen en recepten testen.  Eigenlijk is het een beetje een verslaving geworden.  Dus ook al is de gedachte “ik stop er mee, het heeft geen zin, niemand heeft interesse in die blog” al meerdere keren door mijn hoofd geflitst, toch heb ik nooit effectief de stap kunnen zetten om te stoppen.  Steeds weer begon het na een tijdje te kriebelen om verder te bloggen.

Want in feite ben ik best wel fier op mijn blog én de evolutie die ik heb gemaakt dankzij mijn blog.

Toen ik er mee startte kookte ik klassiek, weinig vernieuwend en zonder enige durf.  Mijn stijl van koken is totaal anders geworden.  Mijn kasten puilen uit van de ingrediënten, omdat ik graag van alles en nog wat test en proef.  Op de beste momenten waag ik me zelfs al eens aan zelf een recept uitdokteren (met wisselend succes, maar kom … 😉 ).

Ik heb ook een soort van eigen stijl van fotografie gevonden, een stijl waar ik me goed bij voel.  Minimalistisch, zonder veel prullen op de achtergrond, gewoon met de focus op het eten.

Duizenden volgers zal ik ook nooit hebben, maar ik heb wél een aantal zeer trouwe volgers.  De berichten die zij al eens sturen, geven meer dan genoeg voldoening om verder te doen

En, last but not least, deze blog is van MIJ, Ik heb hem zelf gemaakt (voor een niet zo technisch aangelegd iemand als ik een heel gedoe met veel bloed, zweet en tranen).  Maar vooral belangrijk, hij is van mij in die zin dat niemand anders dan ik zelf bepaalt wat er op komt en hoe het er op komt.  Geen reclame, geen gesponsord materiaal.  Als ik iets aanbeveel is dat omdat ik het zelf gekocht heb en het een goed produkt vind.  Ik vind dat belangrijk, ik ben zelf geen fan van blogs waar de (niet altijd relevante) reclame je om de oren vliegt.  Zo zag ik een tijdje terug op een foodblog reclame voor verf ! Verf, want ja, door al dat koken kruipen al die geuren uiteindelijk in je muren en dan moet je opnieuw schilderen ! Serieus !? Op zo’n moment haak ik af, want dan stel ik mij vragen over de bezieling die nog achter die blog zit.  Is het dan echt nog een passie of draait het enkel nog om geld ?

Nee, laat mij maar rustig op mijn tempo, in mijn stijl verder doen.  Ik amuseer mij er mee, en dat is het belangrijkste !

Om deze mijlpaal toch nog een beetje te vieren heb ik een lekker dessert voor jullie.  Panna cotta is in die 5 jaar tijd al veel gepasseerd, zowel in zoete als hartige vorm.  Ik vind het een zeer dankbaar gerecht, waar je veel kanten mee uit kan.

Deze panna cotta is met witte chocolade en mango, een top combinatie.  Daar ik met mate witte chocolade erin heb verwerkt, smaakt deze enkel lichtjes door, zit er enkel een hint van witte chocolade in de panna cotta.  Ik heb dit bewust gedaan omdat witte chocolade een dessert al gauw veel te zoet maakt naar mijn smaak.  Bovendien mocht het de mango niet totaal overheersen.

In plaats van melk heb ik hier ook voor de eerste keer kokosmelk gebruikt.  Laat dit je niet afschrikken als je geen fan bent van kokosmelk, ook deze smaak is niet overheersend.

Het is gewoon de combinatie kokosmelk – witte chocolade – mango die een sublieme smaak geeft aan het geheel, zonder dat één smaak overheerst.

BEREIDING (voor 4 porties) :

Breng 250 ml volle room samen met 250 ml kokosmelk aan de kook.  Doe er 25 gr kokosbloesemsuiker en de zaadjes van 1 vanillestok (en de stok zelf) bij.  Laat dit een 10 minuutjes zachtjes pruttelen.

Laat dan 25 gr witte chocolade hierin smelten.  Breng het mengsel niet meer aan de kook maar laat het nog een 5 minuutjes op een laag vuurtje staan.

Ondertussen pureer je 1/2 mango tot sap.  Voeg dit ook toe aan het mengsel en meng alles goed door elkaar.

Laat 3 gelatine blaadjes weken in koud water.

Haal de vanillestok uit het mengsel, neem de pot van het vuur en doe er de gelatine blaadjes bij.  Roer goed.  Laat dit, terwijl je regelmatig even roert, afkoelen tot bijna kamertemperatuur (om te voorkomen dat er een vel op komt).  Verdeel het dan over 4 potjes en laat verder afkoelen in de koelkast gedurende een paar uur.

Voor het serveren snij je 1/2 mango in kleine blokjes.  Meng deze met een goed handvol fijn gesneden munt en verdeel over de panna cotta.

Wat heb je nodig :

 • 250 ml volle room
 • 250 ml kokosmelk
 • 25 gr kokosbloesemsuiker
 • 1 vanillestok
 • 25 gr witte chocolade
 • 1 mango (1/2 tot sap, 1/2 in kleine blokjes)
 • 3 gelatine blaadjes
 • handvol munt

SMAKELIJK 🙂 !

2 gedachten over “panna cotta van witte chocolade en mango

  1. Ik heb het gevonden in de Carrefour supermarkt. Ze hebben daar zo’n apart stukje met allerlei produkten van Nutridia (allemaal zo wat “nieuwe” en gezonde dingen) en daar staat het bij. Bio-Planet zal dat ook wel hebben denk ik.
   Laat het in ieder geval smaken 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.