sobanoedels met avocadopuree

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift … That’s why they call it the present.

Een vriendin vertelde me deze quote, toen we aan het babbelen waren over genieten van het leven en zoveel mogelijk je dagen vullen met dingen waar je gelukkig van wordt.  Ik had het nog nooit gehoord maar ik vind het wel top.  Want inderdaad, het leven is kort en elke dag is een geschenk.  We moeten er zoveel mogelijk van genieten, zeker van de kleine alledaagse dingen waar veel mensen helaas al lang niet meer bij stil staan.  We lopen immers onszelf steeds meer voorbij, we willen alles tegelijk en dat alles moet dan liefst nog zo speciaal / exclusief / duur / opvallend … mogelijk zijn.

Zelf probeer ik er echt wel op te letten, op de kleine dingen.  Even stilstaan bij en genieten van een prachtige zonsopgang / -ondergang, de dagelijkse kattenknuffelsessie met Manon en Matou, één van mijn favoriete liedjes op de radio, een goed boek, een heerlijk stukje pure chocolade met een latte, een film die me op één of andere manier raakt, de eerste bloemen in de lente, de pluisjes van een paardenbloem wegblazen met de zon op mijn gezicht, de kleurenpracht van de natuur in de herfst, met een zotte vriendin eendjes vissen op de kermis, gezellig thuis zijn, een overvloed aan kaarsjes op een koude, gure winteravond, … Ik kan nog wel even door gaan 🙂 !

Waar ik ook écht enorm van kan genieten is lekker eten (verrassing 😉 !).  Dat kan mij gelukkig maken en mij een goed gevoel geven.  Dat hoeft zelfs geen sterrengerecht te zijn, gewoon een gerecht met een lekkere smaak, dat met passie en liefde is klaargemaakt.

Dit gerecht is er zo eentje.  Het is te eenvoudig voor woorden maar zo lekker.  Dit is een ideaal gerecht na een werkdag, of op een vakantiedag wanneer je toch goed wil eten maar er niet te veel tijd aan wil spenderen.  Het recept komt van Pascale Naessens, uit Puur Pascale.  Ik heb enkel wat gerookt paprikapoeder toegevoegd voor extra pit en 3 ipv 1 avocado genomen.  Dit laatste vind ik echt wel nodig want anders is dit maar een karige maaltijd.

En belangrijke info, ik ben nu zelf niet zo’n grote avocadofan maar toch vind ik dit lekker.  Probeer het dus zeker eens !

BEREIDING (voor 2 pers) :

Kook 180 gr soba noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Haal het vruchtvlees uit 3 avocado’s en mix dat met een goed handvol versnipperde verse bieslook, 1 fijn gesneden teentje knoflook, het sap van 1 limoen, een snuifje fleur de sel en een mespunt gerookt paprikapoeder.

Snij 4 lente-uitjes in fijne schijfjes en verdeel deze over de soba noedels en de avocadopuree.

Wat heb je nodig :

  • 180 gr soba noedels
  • 3 avocado’s
  • handvol verse bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1 limoen
  • snuifje fleur de sel
  • mespunt gerookt paprikapoeder
  • 4 lente-uitjes

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.