pasta alla norma

pasta-alla-norma

Geef mij een lekkere pasta en ik ben in de zevende hemel !

Ooit MOET ik gewoon eens naar Italië op reis gaan, om mij helemaal uit te leven in het eten van pasta.  Natuurlijk zal ik dan op voorhand zwaar moeten oefenen in het eten van spaghetti.  Dit verloopt namelijk wat problematisch bij mij als ik geen mes heb om deze te snijden.  Ik krijg die slierten gewoon niet deftig rond dat vork gedraaid.  Meestal eindig ik dan met een dik pak spaghetti waarvoor ik mijn mond zo ver moet open doen dat mijn mondhoeken dreigen te scheuren ! Of de spaghetti hangt overal behalve in mijn mond.  Een mes brengt dus hulp, dan kan ik de spaghetti in kleinere stukjes snijden voor het kind in mij dat niet deftig kan eten ;-).  En dat is nu net heiligschennis in Italië heb ik ooit eens gehoord, een mes gebruiken bij pasta / spaghetti.

Nu, zolang ik niet in Italië zit, ga ik toch dat mes blijven gebruiken.  Tenslotte doet dat niets af aan de smaak.  De pasta op bovenstaande foto werd immers ook kort na het nemen van deze foto vakkundig in kleinere stukjes gesneden én bleef toch heerlijk smaken !

Pasta alla norma is een lekkere, pittige pasta, met één van mijn lievelingsgroenten, aubergine.  De basis voor dit recept heb ik ooit eens bij Jamie Oliver gevonden denk ik.  Ik paste het lichtjes aan naar wat ik voorhanden had en was er direct weg van, al van bij de eerste hap.  Het is bovendien ook nog gemakkelijk en snel te maken, ideaal dus voor de komende werkweek.  Of vakantieweek,  voor de gelukkigen onder jullie.

gepelde-tomaten2

BEREIDING (voor 2 pers) :

Snij 2 aubergines in niet te grote blokjes.  Meng deze met een scheutje olijfolie en 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder.  Zorg dat de blokjes rondom goed bedekt zijn.  Bak ze dan gedurende een 5 à 7 minuten in een pan op niet te hoog vuur.

Kruid nog bij met wat Italiaanse kruiden en doe er 3 fijn gesneden teentjes knoflook bij.  Laat nog even bakken.

Voeg 1 koffielepel wittewijnazijn en 1 blik – 400 gr gepelde tomaten met look aan toe.  De gepelde tomaten heb ik kort gemixt.  Laat dit mengsel een 10 à 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.  Kruid met peper.

Doe er dan een goed handvol basilicumblaadjes bij.  Ik had deze wel een beetje fijner gesneden, maar dat hoeft niet.  Roer alles goed door elkaar en hou warm.

Ondertussen heb je 250 gr volkoren spaghetti gekookt (1 minuut minder dan aangegeven op de verpakking). Hou bij het afgieten een beetje van het kookvocht opzij.  Doe de uitgelekte spaghetti terug in de pot en doe er de warme saus en wat kookvocht bij.  Roer alles goed door elkaar.  Door de warme saus zal de spaghetti nog even verder garen vandaar het 1 minuut minder lang koken.

Werk af met geraspte parmezaan.

Wat heb je nodig :

  • 2 aubergines
  • olijfolie
  • 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • Italiaanse kruiden
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel wittewijnazijn
  • 1 blik – 400 gr gepelde tomaten met look
  • handvol verse basilicum
  • 250 gr volkoren spaghetti
  • parmezaan

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.