pasta met yoghurtdressing en rucola

Een aantal jaren geleden heb ik een paar keer meegedaan aan de Foodblogswap. Dit is een maandelijks evenement waarbij je de naam van een foodblog krijgt waar je die maand van moet koken. De bedoeling is dat je een gerecht kiest en er je eigen draai aan geeft.

Het is natuurlijk altijd een beetje afwachten welke blog je toegewezen krijgt, de ene ligt al wat meer in / uit je comfortzone dan de andere. Het kan wel spannend zijn natuurlijk, een blog die uit je comfortzone ligt. Dan wordt je toch ergens wat gedwongen om op een andere manier te koken, of met andere ingrediënten.

Nu zou je kunnen denken, dat vindt Peggy toch leuk ? Ja, zeker wel, maar op één of andere manier heb ik altijd problemen om een keuze te maken. Toen ik in het verleden een paar keer heb meegedaan kwam ik telkens weer in tijdsnood, of was ik zelfs te laat met mijn recept, omdat ik gewoon niet kon kiezen. Ik weet het, dat klinkt stom maar om één of andere reden heb ik blijkbaar wat problemen met dat “je moet deze maand koken van …”

Ik was dan ook gestopt met deel te nemen maar ik bleef de groep wel volgen op Facebook.

In juni begon het te kriebelen om nog eens mee te doen. Ik was vastbesloten om deze keer wél op tijd te zijn met mijn recept … Helaas, ik heb blijkbaar nog steeds hetzelfde probleem. Als het van moeten is lukt het niet. Ik denk dat ik de mij toegewezen blog “Claudia’s Keuken” 10 keer van voor naar achter en terug heb doorlopen. Telkens weer kon ik niet kiezen. Eind juli begon ik tegen mezelf “kies nu, kies nu toch”. En toch heeft het nog tot een paar dagen geleden (augustus dus al) geduurd voor ik koos. Resultaat … weeral te laat ! Dus, bij deze, sorry Claudia !

Mijn keuze viel uiteindelijk op een pasta met een saus met Griekse yoghurt als basis. Met de hoge temperaturen van de laatste tijd leek me dat wel ideaal, vooral als ik de yoghurt niet echt mee warm zou laten worden maar eerder lauw zou houden.

Om in lijn te blijven met de Griekse yoghurt koos ik voor Griekse pasta als basis. Ik verving de citroen uit het originele recept door limoen en deed ook gerookt paprikapoeder bij de yoghurt om wat pit toe te voegen. Tenslotte werkte ik de pasta af met rucola (die zich volledig aan het laten gaan is in onze tuin), want ik miste groenten in het recept en een handvol geroosterde pijnboompitten voor wat extra beet.

Het resultaat was een heerlijke maaltijd, echt zo eentje om van te blijven eten. De yoghurt maakt het smeuïg en romig maar toch niet zwaar wat wel sneller het geval is bij een roomsaus.

Aan dit gerecht heb je tenslotte bijna geen werk, dus het zal hier absoluut nog op tafel komen.

Ik heb dus zeker een goed gerecht overgehouden aan de Foodblogswap. Maar toch denk ik dat het misschien wel het beste is dat ik mij niet meer inschrijf, om niet elke maand op mij te laten wachten …

BEREIDING (voor 2 personen) :

Kook 200 gr Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water.

Rooster een handvol pijnboompitten tot ze lichtjes kleuren.

Snij 3 teentjes knoflook en 1/2 ajuin fijn. Hak een goed handvol platte peterselie ook fijn.

Meng 2 potjes Griekse yoghurt met de rasp en het sap van 1 limoen, een snuifje fleur de sel en 1/3 koffielepel gerookt paprikapoeder.

Bak de knoflook en de ajuin in een mengeling van roomboter met olijfolie.

Voeg hier de gekookte Griekse pasta aan toe, meng goed en laat even bakken tot de pasta terug is opgewarmd.

Voeg er de Griekse yoghurt aan toe en meng. Zoals gezegd heb ik de yoghurt bewust niet echt laten opwarmen maar hier kies je natuurlijk zelf wat je voorkeur heeft. Laat de yoghurt in ieder geval niet te warm worden want dan kan hij schiften.

Meng de platte peterselie onder de pasta, werk af met rucola en de pijnboompitten.

Wat heb je nodig :

 • 200 gr Griekse pasta
 • handvol pijnboompitten
 • 3 teentjes knoflook
 • 1/2 ajuin
 • handvol platte peterselie
 • 2 potjes Griekse yoghurt
 • rasp en sap van 1 limoen
 • snuifje fleur de sel
 • 1/3 koffielepel gerookt paprikapoeder
 • roomboter
 • olijfolie
 • rucola

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.