Er zijn een aantal dingen die ik altijd op voorraad heb, voor noodgevallen laat ons zeggen. Blikken gepelde tomaten, linzen, kikkererwten en allerlei soorten bonen horen daar bij. Als ik dan ’s morgens zin blijk te hebben in soep voor de lunch, is het een kwestie van minuten. Inderdaad, minuten om wat bij elkaar te smijten in een pot en water en wat kruiden toe te voegen. Na wat gepruttel en gekook heb je dan al snel een eenvoudige maar toch lekkere soep.
Vanmorgen was het weer van dat. De zin in soep voor de lunch was er, maar de zin om al naar de supermarkt te rijden niet. Ik nam dus een blik gepelde tomaten all arrabiata (pit al gegarandeerd), een blik linzen en wat sjalotten en kort nadien stond er een heerlijke soep klaar.
BEREIDING (voor 0,5 ltr soep) :
Doe wat olijfolie in een pot en bak hierin even 3 grof gesneden sjalotten.
Voeg er 1 blik – 400 gr gepelde tomaten all arrabiata en 1 blik – 400 gr linzen aan toe.
Doe er tenslotte 0,5 liter water en 1 groentenbouillonblokje bij.
Breng aan de kook en laat een 5 minuten pruttelen.
Mix de soep en kruid met een snuifje fleur de sel en 2 koffielepels gedroogde oregano.
Wat heb je nodig :
- olijfolie
- 3 sjalotten
- 1 blik – 400 gr gepelde tomaten all arrabiata
- 1 blik – 400 gr linzen
- 0,5 ltr water
- 1 groentenbouillonblokje
- fleur de sel
- 2 koffielepels gedroogde oregano
SMAKELIJK 🙂 !