pasta met kikkererwten, chorizo, knoflook en rucola room

pasta-kikkererwten-chorizo-knoflook-en-rucola-room

Ik ben gisteren geschrokken van mezelf ! Ja echt waar, ik ben geschrokken van hoeveel karakter en wilskracht ik getoond heb bij de kookboeken sectie.  Het ene na het andere prachtige kookboek is door mijn handen gepasseerd, ik had het ongelooflijk moeilijk om ze ook allemaal netjes terug op hun plaats te zetten maar ik heb het gedaan.  Dikke duim voor mezelf zou ik zeggen ;-).

Nu moet ik eerlijkheidshalve wel bekennen dat er op de achtergrond zo ergens een stem klonk die zei “we hebben geen plaats meer, wacht maar tot de nieuwe keuken er is, dan zullen die boeken er ook nog wel zijn”.  Mijn eerste reactie (in mezelf natuurlijk) was “pffff, pretbederver” maar ergens wist ik wel dat hij gelijk had.  Het mini boekenkastje dat ik heb puilt uit van de kookboeken, er liggen er zelfs al een paar gewoon op de salontafel, puur uit plaatsgebrek.  Maar toch, stel dat nu juist dat ene prachtige boek uitverkocht is tegen eind dit jaar ? Wat dan !? WAT DAN !?

Maar goed, de komende maanden moet ik mij dus tevreden stellen met wat ik heb aan kookboeken.  Nu, medelijden moeten jullie niet krijgen met mij, want geloof me, met degene die ik heb kan ik al gerust de komende 10 jaar elke dag iets anders klaarmaken denk ik.  Bovendien zijn het ook allemaal pareltjes van kookboeken, zoals “Fast, Fresh & Simple” van Donna Hay.  In dit boek vond ik het recept voor kikkererwten met knoflook en chorizo, wat mij inspireerde voor dit (dus gedeeltelijk) eigen recept.  Het werd zo’n pasta waar je van kan blijven eten, waar je echt spijt hebt dat het op is, waar je eigenlijk te veel van eet om goed te zijn waarna je enkel nog in de zetel kan neervallen.  Het is ook ideaal na een drukke werkdag : snel klaar !

parmezaan

BEREIDING (voor 2 pers) :

Snij 120 gr plakjes chorizo in kleinere stukjes.

Verwarm een anti aanbakpan op een iets hoger vuur.  Bak hierin (zonder vetstof) de chorizo tot hij lichtjes krokant wordt (een minuut of 5).

Ondertussen maak je ook de rucola room.  Mix hiervoor 250 ml volle room met 2 à 3 handvol rucola tot je een iets dikkere saus bekomt.  Voeg de rucola in delen toe en mix, zo kan je beter bepalen wanneer je voldoende rucola hebt toegevoegd.  Kruid de rucola room met een beetje citroenpeper.

Voeg dan aan de chorizo 4 teentjes knoflook toe, in zeer dunne plakjes gesneden, samen met de geraspte schil van 1 citroen.  Roer alles goed door elkaar en bak dit ongeveer 1 minuut.

Tenslotte voeg je ook 1 blik – 400 gr kikkererwten toe.  Laat alles al roerend goed warm worden.

Kook ook 250 gr pasta (soort naar keuze) volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Meng de warme pasta met de rucola room, zodat alle pasta mooi door de saus omgeven is.  Doe er ook nog het sap van 1/2 citroen bij.

Meng tenslotte de pasta met de kikkererwten / chorizo en werk af met vers geraspte parmezaan.

Wat heb je nodig :

  • 120 gr chorizo – plakjes
  • 250 ml volle room
  • 2 à 3 handvol rucola
  • citroenpeper
  • 4 teentjes knoflook
  • rasp van 1 citroen
  • 1 blik – 400 gr kikkererwten
  • 250 gr pasta
  • sap van 1/2 citroen
  • parmezaan

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.