afgelopen week op Peggy’s Pastime

Hallo iedereen,

Alles ok ?

Als mijn blog een kind zou zijn, dan zou ik nu stilletjesaan aangeklaagd worden voor verwaarlozing ;-). Ik heb nu net, op de valreep, nog een recept gepost. Dit was echter al geleden van begin december, 2 weken terug dus !

Ik denk dat het een beetje de tijd van het jaar is. Het is koud en grijs buiten en dan heb ik ’s avonds na het werk enkel nog zin om met een fleece dekentje in de zetel te kruipen en een film te kijken.

Gelukkig heb ik deze week ook een paar reeds geposte recepten opnieuw gemaakt, zo kan ik toch iets delen ;-).

BLOG

Zoals gezegd, ik heb dus net het enige nieuwe recept van deze week gepost, een heerlijke chocolade granola om de dag met een goed gevoel te beginnen :

chocolade granola

 

 

 

 

 

 

 

Verder stonden de volgende recepten deze week op het menu :

wortelen met rode bieten curry en udon noedels

 

 

 

 

 

 

 

pasta met kikkererwten en puntpaprika, met harissa tomatensaus

 

 

 

 

 

 

 

 

INSTAGRAM

Maandag lag België onder een sneeuwtapijt.  Enerzijds vind ik sneeuw prachtig, alles lijkt zo net dat tikkeltje mooier.  Anderzijds is het toch ook zo gevaarlijk als je er met de auto door moet.  Ik vertrok afgelopen maandag met een klein hartje op het werk, om zo’n uur later moe van het super geconcentreerd rijden thuis te komen.  Normaal doe ik er zo’n 20 minuten over …

Dinsdag was de situatie iets beter, toch op de grote, belangrijke wegen.  Alle andere wegen / straten lagen er erbarmelijk bij.  Toch deed een mooie zonsondergang mij besluiten om in zo’n klein straatje te rijden voor een mooie foto.  Ik ben blij met de foto, ook al zat ik bijna vast in de sneeuw.

 

 

 

 

 

 

TOFFE ADRESJES

Het stond al een tijdje op onze verlanglijst en deze week was het zover !

We gingen eten bij restaurant De Ceder in Kruibeke (klik hier voor de website).  Onze verwachtingen werden absoluut ingelost.  Heerlijk eten in een strak, modern maar toch warm en gezellig interieur, meer moet dat niet zijn.  Ook de ontvangst is zoals het moet zijn, vriendelijk, los en spontaan. We hebben echt genoten en gaan zeker nog eens terug.  Kijk maar even mee :

hapjes

 

 

 

 

 

 

eerste gerecht

voor mij, kabeljauw – limoen – knolgroenten – waterkers

 

 

 

 

 

 

voor Stefan, boschampignons – knolselder – kweepeer

 

 

 

 

 

 

tussengerecht

voor beide, rogvleugel – prei – hazelnootboter – gember

 

 

 

 

 

 

hoofdgerecht

voor mij, griet – risotto – verschilllende groenten

 

 

 

 

 

 

voor Stefan, hert – schorseneren – rode kool – pommes dauphinois

 

 

 

 

 

 

dessert

voor beide, ananas – speculoos – yoghurt – witte chocolade – appelsien – passievrucht – granité

 

 

 

 

 

 

Bij de koffie zijn er normaal gezien huisgemaakte koekjes voorzien maar die gingen er helaas niet meer bij ;-).  Of die even lekker zijn als de rest weet ik dus helaas niet …

En, heb ik jullie een beetje kunnen verlekkeren 😉 ?

Zo, we zijn weeral aan het einde.

Maak er een leuke week van (voor een aantal onder jullie is het misschien de laatste werkweek van het jaar, dus werk ze nog eens extra goed !).

Tot volgend weekend, groetjes,

Peggy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.