bloemkool – melk soep met rozemarijn

Gisteren zat ik te genieten van de warmte van de zon in de tuin, in T-shirt.

Vandaag zit ik binnen achter de computer, met een trui aan !

Hoe kan het hier nu toch zo’n verschil in temperatuur geven op 1 dag tijd !?

Een lekker warm soepje is dus meer dan welkom vandaag.

Ik had wat veel groenten gekocht vorig weekend waardoor er nu oa een bloemkool lag weg te kwijnen. Ze voelde al niet meer zo stevig aan en de bladeren waren al eerder geel dan groen. Op zo’n moment is soep altijd een oplossing. In het boek “Soep” van Janneke Philippi vond ik een recept voor een soep op basis van bloemkool, melk, room, look en rozemarijn. Ik vond dit heerlijk klinken dus de keuze was snel gemaakt.

Bij het feit dat er geen groentebouillon, zelfs geen groentebouillonblokje nodig is, had ik wel even twijfels. Deze bleken echter niet nodig, dit is echt een heerlijk, zacht, romig soepje met meer dan voldoende smaak.

Omdat de soep vooral op basis van melk wordt gemaakt moet je natuurlijk wel opletten bij het koken. Zet het vuur zeker niet te hoog, zodat de melk niet overkookt.

BEREIDING (voor ongeveer 1 ltr soep) :

Doe 1 in roosjes gesneden bloemkool in een grote pot, samen met 3 teentjes knoflook (laat deze in hun geheel, pel ze enkel even en plet ze), de naaldjes van 1 à 2 takjes rozemarijn, 200 ml volle room en 1 ltr volle melk.

Breng aan de kook (opletten voor overkoken !), en laat de bloemkool dan op een zacht vuur gaar worden.

Mix de soep glad en kruid met zwarte peper en fleur de sel.

Wat heb je nodig :

  • 1 bloemkool
  • 3 teentjes knoflook
  • de naaldjes van 1 à 2 takjes rozemarijn
  • 200 ml volle room
  • 1 ltr volle melk
  • zwarte peper
  • fleur de sel

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.