bulgur met prinsessenboontjes en dille

bulgur-boontjes-dille

Gisteren heb ik zitten kijken naar “Alloo bij Pascale Naessens”.  Ik was al fan maar nu nog meer.  Wat een passie voor al wat ze doet ! Je ziet dat die super gelukkig wordt in haar keuken waar ze recepten uitdoktert, in haar atelier waar ze haar prachtige servies ontwerpt, zelfs achter haar computer bij het opmaken van een boek.  Ze straalt gewoon als ze over dit alles vertelt.  Dit is nu echt eens een madam waar ik eigenlijk toch wel wat jaloers op ben.  Wat moet het een super gevoel geven om van je passies je beroep te kunnen maken, om de ganse dag bezig te zijn met zaken waar je blij en gelukkig van wordt.

Ik eet niet altijd volgens haar principes (spaghetti bolognese zonder kaas, ik zou het gewoon niet overleven ;-)) maar ik probeer dat toch steeds vaker te doen.  Tenslotte is zij het levende bewijs dat  het absoluut niet slecht is om zo te eten.

Haar boeken zijn dan ook goed vertegenwoordigd in mijn kookboekenkast.  Dit recept is geïnspireerd door een recept uit Puur Eten 2.  Het was een tartaar van maatjes met prinsessenboontjes en dille, ik maakte er bulgur met prinsessenboontjes en dille van.  Tja, met maatjes moet ik niet afkomen bij mijn tafelgenoot, ik denk dat er dan klachten zouden volgen.  Verder voegde ik nog wat limoensap toe omdat een extra frisse toets meer dan welkom was bij die overdreven temperaturen van de laatste dagen.  Het resultaat is super.  Ik zou er van kunnen blijven eten (en het leuke is dat dit ook nog zou mogen !).

boontjes

BEREIDING (voor 2 pers) :

Maak eerst de prinsessenboontjes schoon.  Ik hield zo’n 475 gr boontjes over maar dat kies je zelf natuurlijk naargelang hoeveel je kan eten.

Kook deze in een beetje water met een scheut olijfolie en een snuifje fleur de sel.

Kook ook 250 gr bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Ondertussen snij je 3 pijpajuintjes in schuine stukjes en een handvol verse dille fijn.

Meng de boontjes met de bulgur en voeg het sap van 1 limoen toe.  Kruid ook met citroenpeper (of gewone peper als je dat niet in huis hebt) en meng er de fijn gesneden dille en de pijpajuintjes door.

Wat heb je nodig :

  • 475 gr prinsessenboontjes (schoon gemaakt)
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • 250 gr bulgur
  • 3 pijpajuintjes
  • handvol verse dille
  • sap van 1 limoen
  • citroenpeper (of peper)

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.