courgette – kokosmelk soep

Nu de zomer eventjes iets minder “zomert” is het tijd voor soep !

Mijn keuze viel op courgette soep.  Niet alleen omdat ik dat sowieso lekkere soep vind maar ook omdat we een courgetteplant in onze mini-moestuin hebben staan die sinds kort besloten heeft om er helemaal voor te gaan.

Soep, veel soep, maken biedt dan al een uitkomst om niets verloren te laten gaan.

Ik ging hier voor een redelijk veilige combinatie, met kokosmelk, currypoeder, kurkuma en look.  Niets speciaal maar oh zo lekker … romig door de courgette en kokosmelk, pittig door de kruiden.

BEREIDING (voor 1 ltr soep) :

Snij 1, iets dikkere, witte ajuin grof en plet 3 teentjes knoflook (verwijder natuurlijk eerst het velletje).

Bak de stukken ajuin een paar minuten in een scheutje rijstolie.  Zet het vuur niet te hoog zodat de ajuin niet verbandt !

Voeg dan de 3 geplette teentjes knoflook toe, samen met 1 eetlepel currypoeder en 1 eetlepel kurkuma.  Meng alles goed door elkaar en laat nog even bakken.

Snij ondertussen 1 bolcourgette in stukken.  Voeg deze toe aan de ajuin, look en kruiden en laat nog een minuutje bakken.

Giet er 500 ml groentenbouillon bij en breng aan de kook.

Laat dit verder sudderen gedurende een 10 minuten op een zachter vuur.

Voeg dan 500 ml kokosmelk toe en kruid met zwarte peper.

Mix de soep.

Wat heb je nodig :

  • 1 iets dikkere witte ajuin
  • 3 teentjes knoflook
  • rijstolie
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 bolcourgette
  • 500 ml groentenbouillon
  • 500 ml kokosmelk
  • zwarte peper

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *