gefrituurde prinsessenboontjes met amandelen en look

Er zijn nog zekerheden in het leven, zeker in mijn leven.

Eentje daarvan is dat de crazy cat lady in mij ergens eind augustus telkens weer gelukkig wordt van een nieuw boek van Veronique Puts. Dit boek bundelt haar columns van het afgelopen jaar, columns over haar katten Pernod en Cootje. Haar verhalen zijn zeer herkenbaar en tof om lezen. Ik volg haar ook op Facebook, voor mijn dagelijkse portie zotte kattenverhaaltjes en leuke foto’s, mijn dagelijkse portie klein geluk.

Een andere zekerheid is dat dit boek meestal tegelijk wordt aangekocht met een nieuw kookboek van Pascale Naessens. En ook daar word ik gelukkig van. Haar boeken zijn zo sfeervol, met prachtige foto’s en heerlijke recepten. Telkens weer is een boek van haar een serieuze bron van inspiratie, ook al eet ik niet dagelijks strikt volgens haar principes. Als ik uit haar boeken een recept haal zal ik er ook vaak een eigen kleine (of soms iets grotere) twist aan geven.

Voor dit recept haalde ik inspiratie uit haar nieuwste boek “Ik eet zo graag”. Ik eet graag en (tijdens het seizoen) best wel vaak prinsessenboontjes maar gefrituurde prinsessenboontjes, nee dat had ik nog nooit gegeten. In het boek worden ze klaargemaakt met halloumi maar omdat ik 2 dagen daarvoor ook nog maar net een gerecht met halloumi had gegeten besloot ik om deze te vervangen door amandelen en amandelschilfers. Ik voegde nog wat dukka toe, bakte er een kipfilet bij en genoot zo van een heerlijke maaltijd. Prinsessenboontjes frituren is echt wel een aanrader.

BEREIDING (voor 2 personen) :

Breek de eindjes van een 500 gr prinsessenboontjes. Spoel ze en dep ze goed droog (anders gaat het straks bij het frituren te veel spatten). Snij ook 5 knoflookteentjes in zeer fijne plakjes.

Laat in een diepe pan kokosolie smelten tot je ongeveer 1 cm olie hebt. Laat dit goed heet worden. Frituur de prinsessenboontjes in 2 (of 3) keer in de hete olie gedurende een 3 minuten. Frituur ze zeker niet allemaal tegelijk, ze moeten allemaal goed ondergedompeld zijn in de hete olie. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Giet 2 eetlepels van de hete olie in een andere pan. Doe er 2 goed gevulde eetlepels dukka bij (kruidenmengeling van hazelnoot, pistache, amandel, kikkererwten, paranoten, sesamzaad, zout, komijn, cayenne, tijm, paprika en peper) en meng goed. Rooster hierin 2 x een handvol amandelen en 1 x een handvol amandelschilfers tot ze lichtjes kleuren.

Voeg dan de plakjes knoflook toe, samen met nog een eetlepel van de hete olie en laat nog even bakken.

Doe er tenslotte de uitgelekte prinsessenboontjes bij (leg de amandelen wat aan de kant in de pan) en laat ze terug even opwarmen.

Kruid om af te werken met zwarte peper en een snuifje fleur de sel.

Wat heb je nodig :

  • 500 gr prinsessenboontjes
  • 5 knoflookteentjes
  • kokosolie
  • 2 eetlepels dukka
  • 2 x een handvol amandelen
  • 1 x een handvol amandelschilfers
  • zwarte peper
  • fleur de sel

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.