Supersnelle chocomousse

Ik ben een chocoholic, altijd al geweest. Ik kan echt niet zonder dagelijks een stukje chocolade.

Dat dagelijkse stukje moet wel absoluut pure chocolade zijn, hoe donkerder hoe beter. Chocolade met 86 % cacao, zaaaaaalig ! Melkchocolade ? Nee, dank u eet die maar zelf op. Witte chocolade ? Tja, enkel in dessertjes zoals deze panna cotta met Gimber en witte chocolade.

Het zal dan ook niet verrassend zijn dat ik een enorme fan ben van chocomousse. Er zijn hier dan ook al een aantal verschillende chocomousse recepten terug te vinden, zoals deze chocomousse Pure C – style, of deze chocomousse met geroosterde venkelzaadjes.

In deze recepten kruipt wel wat tijd maar soms is de nood aan chocomousse echter zo hoog, na een stressvolle werkdag bijvoorbeeld, dat ik het gewoon direct, onmiddellijk, nu moet hebben.

Ja, ik kan dan gauw wat potjes gaan kopen in de supermarkt maar laat ons eerlijk zijn, dat is het toch niet. Een veel beter alternatief is dan deze supersnelle chocomousse. Het schrijven van deze blogpost duurde langer dan het maken van de chocomousse !

Echt waar, deze is zo snel klaar, niet te doen. Een paar minuten werk (en dat is dan nog een groot woord) en hij is klaar. Bovendien is er bijna geen verschil qua smaak en textuur met “echte” chocomousse. Een top alternatief dus, voor die momenten dat de drang naar chocomousse groot wordt maar er niet echt tijd is voor het echte werk.

De inspiratie voor dit recept kreeg ik bij Donna Hay, de koningin van de snelle, eenvoudige, lekkere desserts.

Ik maak hem met chocopasta van Boerinneke, dé allerlekkerste ! En nee, ik word niet betaald om dat te zeggen, dat is gewoon mijn eerlijke mening. Ik vind hem gewoon super lekker, vol van smaak en tenminste niet mierzoet zoals die bij zo veel mensen geliefde chocopasta van N…

BEREIDING (voor 2 personen) :

Meng 75 gr chocopasta puur met 2 eetlepels Amaretto of Amaretto Velvet tot een glad mengsel. De laatste zorgt voor een nog iets smeuïger resultaat.

Klop 200 ml volle room op tot yoghurtdikte.

Meng de opgeklopte room met de chocopasta / Amaretto.

Verdeel over 2 potjes en werk af met rauw cacaopoeder.

Je kan de chocomousse nog even kort in de koelkast zetten of hem direct opeten, afhankelijk van hoe groot de nood is ;-).

Een lekker alternatief is 40 gr chocopasta puur en 35 gr praliné hazelnootpasta (ook van Boerinneke) gebruiken, ipv enkel de chocopasta.

Wat heb je nodig :

  • 75 gr chocopasta puur of 40 gr chocopasta puur + 35 gr praliné hazelnootpasta
  • 2 eetlepels Amaretto of Amaretto Velvet
  • 200 ml volle room
  • rauw cacaopoeder

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.