panna cotta van Gimber en witte chocolade

Zondag … dat betekent tijd voor een lekker dessertje 🙂 !

Aangezien ik echter niet direct iets voorzien had, moest ik een dessert maken met wat ik beschikbaar had. Ja, ik had naar de supermarkt kunnen gaan, die is hier open op zondagvoormiddag, maar eerlijk, ik had daar geen zin in. Eén bezoek aan de supermarkt per week (op zaterdag) is in deze tijden meer dan genoeg wat mij betreft.

Bovendien was ik druk bezig met het maken van lasagna, waar toch ook wel wat tijd in kruipt.

Gelukkig staat er altijd room in de koelkast, en is witte chocolade iets dat ik standaard in huis heb. Nu niet dat ik dat graag eet hoor, ik ben enkel en alleen fan van goede donkere chocolade. Maar ik gebruik het wel vaak in één van mijn favoriete desserts, namelijk panna cotta.

Dus was de keuze snel gemaakt … panna cotta zou het worden. Omdat ik dat best vaak maak (om het nog zacht uit te drukken), met de combinatie room – witte chocolade, probeer ik er wel variatie in te brengen door telkens nog wat andere ingrediënten toe te voegen.

Deze keer koos ik voor Gimber (ja, dat is dus inderdaad geen typfout in de titel), het lekkere, non-alcoholische drankje op basis van … jawel, gember. Dat het lekker is in verschillende drankjes, dat wist ik al. Ik had het echter nog nooit gebruikt in een dessert. Na deze panna cotta zal daar verandering in komen want man, man, man, wat was dit lekker ;-).

BEREIDING (voor 4 personen) :

Breng 500 ml volle room aan de kook.

Laat ondertussen 2 gelatine blaadjes weken in koud water.

Zet het vuur lager van zodra de room kookt en voeg er 75 gr witte chocolade en 1 koffielepel vanillepasta aan toe. Laat de chocolade smelten en roer even goed door.

Giet er 100 ml Gimber bij en meng.

Roer er de gelatine blaadjes door en zorg dat deze goed weggesmolten zijn.

Laat het mengsel afkoelen tot op kamertemperatuur (roer er regelmatig even door om te vermijden dat er een vel op ontstaat) en verdeel dan over 4 potjes.

Laat verder afkoelen en opstijven in de koelkast.

Door maar 2 gelatineblaadjes te gebruiken voor deze hoeveelheid bekom je een lekker smeuïge panna cotta, die nog heel lichtjes lopend is. Heb je liever een eerder vaste panna cotta, dan moet je 3 gelatine blaadjes gebruiken. Maar ik zou dat niet doen …

Wat heb je nodig :

  • 500 ml volle room
  • 2 gelatine blaadjes
  • 75 gr witte chocolade
  • 1 koffielepel vanillepasta
  • 100 ml Gimber

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

2 gedachten over “panna cotta van Gimber en witte chocolade

  1. Dag Peggy,
    ik weet helemaal niet wie je bent want dat vind ik hier ook niet terug helaas, maar wat je doet vind ik fantastisch. Wij beginnen in december met een nieuwe traiteurszaak in Antwerpen en misschien kunnen we samen iets doen ? Geef maar een belleke moest je interesse hebben…

    1. Hallo Michel, wat een leuk bericht ! Je maakt mijn dag goed met zo’n mooi compliment :-). Ik stuur je nog even apart een mailtje. Groetjes, Peggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.