Griekse pasta met spinazie, komkommer en amandel

griekse-pasta-spinazie-komkommer

Komende dinsdag beginnen ze met de opbouw van onze nieuwe keuken ! Echt waar, ik ben, denk ik, nog nooit zo nieuwsgierig geweest naar iets.  Ik probeer er mij een beeld van te vormen maar het lukt gewoon niet.  Natuurlijk weet ik hoe ze er gaat uitzien, ik heb de plannen van de architect al een paar keer (om het zacht uit te drukken) bekeken maar toch … Onze benedenverdieping gaat er zo totaal anders uitzien dan vroeger.  Net dat maakt het moeilijk om een beeld te vormen denk ik.  Maar goed, zo heel veel geduld moet ik niet meer opbrengen, binnen dit en 2 weken is ze klaar.  Dan sta ik misschien op zaterdagmiddag al te koken in mijn nieuwe keuken.  Dan ben ik misschien al aan een 5-gangen menu bezig ;-).

Nee, even realistisch blijven, dat zal nog niet het geval zijn binnen 2 weken.  Want eens de werkmannen weg zijn, begint voor Stefan en mij nog een drukke periode.  Alles proper maken, alles een plaatsje geven, alles dat speciaal werd opgebouwd voor ons “vakantieverblijf” terug afbreken, … We gaan ons niet vervelen !

Voorlopig zal het dus nog wel even bij gemakkelijke gerechten (of frietjes van de frituur) blijven.  Maar hé, zo erg is dat niet hoor.  Gemakkelijke gerechten kunnen ook zeker super lekker zijn.

Zoals dit gerecht, met de op het eerste zicht misschien wat rare combinatie van spinazie en komkommer.  Maar geloof me, dat past gewoon super goed bij elkaar.  De amandelschilfers maken het dan helemaal af met een lichtjes krokante toets.

diepvriesspinazie

BEREIDING (voor 2 pers) :

Bak ongeveer 3 handvol amandelschilfers in een anti aanbak pan zonder vetstof tot ze lichtjes kleuren.

Snij 1 komkommer in de lengte midden door en snij dan elke helft nog eens in de lengte in 4.  Snij elk stuk dan in de breedte nog in 4 zodat je een soort van staafjes bekomt.  Verwijder de zaadlijsten.

Ontdooi 350 gr diepvriesspinazie (zonder room).

Kook 200 gr Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij 3 teentjes knoflook zeer fijn.  Bak deze kort in wat olijfolie met roomboter en voeg er dan de komkommerstaafjes aan toe.  Bak deze een paar minuten en neem ze dan uit de pan.

Snij 1 rode ajuin fijn en bak deze in dezelfde pan in wat olijfolie met roomboter.

Voeg er 1 bol staande koffielepel vadouvan en 1 bol staande koffielepel graantjesmosterd aan toe, meng goed en laat even bakken.

Doe hierbij de Griekse pasta en laat ook zeer kort even meebakken.

Meng er de ontdooide diepvriesspinazie door.

Bij het serveren leg je de staafjes komkommer op het Griekse pasta / spinazie mengsel en werk je af met de amandelschilfers.

Wat heb je nodig :

  • 3 handvol amandelschilfers
  • 1 komkommer
  • 350 diepvriesspinazie (zonder room)
  • 200 gr Griekse pasta
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • roomboter
  • 1 rode ajuin
  • 1 koffielepel vadouvan
  • 1 koffielepel graantjesmosterd

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.