kippenburger met paksoi

Dat was een verrassing op de weegschaal, afgelopen maandag ! Nu krijg ik wel graag eens een verrassing maar deze was niet zo leuk …

Ik heb een gewicht gehaald dat ik eigenlijk gewoon niet durf uit te spreken. Niet echt totaal onverwacht, dat geef ik toe, maar toch was het nog schrikken. Het is écht wel hoogdringend tijd voor actie.

Als resultaat stond er al direct ’s avonds een Pascale Naessens gerechtje op het menu (schokeffect, je weet wel). Nu is dat geen straf voor mij, ik ben tenslotte fan van haar recepten.

Ik had het weekend voordien het enige boek dat ik nog niet heb van haar, “Puur & lichter”, staan doorbladeren. Hierin staat dit recept en het sprak mij direct aan. Het is zeer eenvoudig maar ik had direct het gevoel dat alle ingrediënten samen alleen maar een heerlijk gerecht zouden kunnen opleveren.

En heerlijk was het ! Lekker pittige hamburgers, lichtjes gekarameliseerde paksoi, mmmmmm ;-).

Ik had meer gehakt dan voorzien in het recept, met het idee om nog een hamburger te hebben voor de lunch de volgende dag. Een uurtje later stond ik echter nog gauw gauw soep te maken voor de lunch … Ja, zo lekker was het, alles was op !

Maak dit dus zeker eens klaar … ook als je geen overgewicht hebt ;-).

BEREIDING (voor 2 pers) :

Snij 3 teentjes knoflook fijn. Hak een dik handvol platte peterselie zeer fijn.

Meng 400 gr kippengehakt met de peterselie, de knoflook en 3 eetlepels rode currypasta goed door elkaar. Voeg er 2 eetlepels panko aan toe en maak er burgers van.

Snij het witte gedeelte van 2 paksoi in ringen. Kook deze een 3-tal minuten of stoom 1 minuut op 100 °.

Doe in een pan 3 eetlepels geroosterde sesamolie, 1 eetlepel sojasaus en het sap van 1/2 limoen. Meng goed en voeg er de gekookte / gestoomde paksoi aan toe. Laat dit bakken tot de paksoi lichtjes karamelliseert.

Voeg er dan de fijn gesneden bladeren van de paksoi aan toe en laat deze even kort meebakken.

Ondertussen bak je de kippenburgers in rijstolie een 5-tal minuten aan elke kant.

Snij ook 3 lente-uitjes in kleine, schuine stukjes. Werk hiermee de kippenburgers af, samen met wat sesamzaadjes.

Wat heb je nodig :

  • 400 gr kippengehakt
  • 3 teentjes knoflook
  • dik handvol platte peterselie
  • 3 eetlepels rode currypasta
  • 2 eetlepels panko
  • 2 paksoi
  • 3 eetlepels geroosterde sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • sap van 1/2 limoen
  • rijstolie
  • 3 lente-uitjes
  • sesamzaadjes

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.