limoen – dille roomijs

limoen-dille-roomijs

Twijfels, twijfels, twijfels …

En nog meer twijfels …

Twijfels over mijn blog, ze spookten bijna constant door mijn hoofd de afgelopen weken.  Had het nog zin om verder te bloggen ? Had nog iemand interesse in wat ik te zeggen had of was ik een beetje zoals een gek eigenlijk gewoon tegen mezelf aan het babbelen ? Want ja, reacties waren op 1 hand te tellen, als ze er al waren.

Bovendien had ik ook een writer’s block.  Of is het in dit geval een blogger’s block ? In mijn hoofd schreef ik vele teksten maar eens ik voor dat scherm zat, met mijn vingers op het toetsenbord, waren al die teksten gewoon weg, verdwenen, opgelost in het niets.  Ik zat enkel wat te staren naar een leeg scherm.  Niet direct een boeiende “pastime”.

Dus ja, ik had een dipje.  Of beter gezegd, een DIP.

Ik was er van overtuigd dat het einde van Peggy’s Pastime met rasse schreden naderde.  Iets meer dan 3 jaar oud zou hij worden, mijn blog.

Tot Stefan zei dat hij het heel spijtig zou vinden dat ik er mee zou stoppen, dat hij het knap vindt wat ik doe.  Het koken, het fotograferen, het schrijven, … Toen kwam de klik.  Als er immers iemand zijn mening belangrijk is voor mij, dan is het wel de zijne.

En dus besloot ik blogger te blijven !

Ik wilde wel een nieuwe start, een nieuwe look, een nieuwe blog.  Wat strakker en stijlvoller, wat “professioneler”.  En zo zit ik hier nu al wat dagen, soms gefrustreerd, meestal totaal overspannen en kwaad, in het gezelschap van mijn computer en het boek “wordpress voor dummies”, te studeren en te proberen om er wijs uit te raken.  Voor een dummy als ik op vlak van computers en hun programma’s en toestanden absoluut niet evident

Mijn bedoeling was om jullie direct te verrassen met een nieuwe blog.  Helaas ziet het er niet naar uit dat deze voor morgen zal zijn.  Het gevecht met wordpress zal nog lang worden, zéér lang.  Ik blog dus nog even verder op mij oude, vertrouwde stek.  Die ik wel de baas kan …

Gelukkig was er tijdens die zware voorbije dagen troostvoer voorhanden.  Troostvoer in de vorm van dit super lekkere roomijs, met limoen en dille.  Jawel, dille, je leest het goed.  Een frisse combinatie die ook zeer geslaagd blijkt voor roomijs.

dille

BEREIDING (voor 1 ltr roomijs) :

Klop 250 gr mascarpone op samen met 50 gr rietsuiker en 150 ml volle melk.

Doe er het sap van 1,5 limoen bij en een dik handvol fijn gesneden dille.  Meng alles goed door elkaar.

Klop dan 100 ml volle room lobbig, tot het net iets dikker is dan yoghurt.  Meng dit onder de rest.

Laat het mengsel zo’n 10 à 15 minuten draaien in de ijsmachine, lepel het in een diepvriesdoos en zet het dan nog minimum 4 uren in de diepvries.

Wat heb je nodig :

  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr rietsuiker
  • 150 ml volle melk
  • sap van 1,5 limoen
  • handvol dille
  • 100 ml volle room

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.