oosterse puree met gewokte Chinese kool

oosterse-puree-met-chinese-kool

Voilà, deel 2 van onze feestmaaltijd van vandaag, het hoofdgerecht.  Het voorgerecht hebben jullie al gezien.  Nee, nog niet ? Klik dan gauw hier door !

Ja, inderdaad, ik koos voor puree voor onze feestmaaltijd.  Niet speciaal ? Misschien niet, maar toch …  Ik maakte geen gewone puree maar een oosters getinte puree, met limoen, gember, sojasaus, vissaus en sweet chilisaus.  Smaken die allemaal geweldig combineren en ook in een puree top zijn.  Bovendien werd deze puree met veel liefde klaargemaakt, en dat is wat telt op een dag als deze ;-).

Waarmee ik niet wil zeggen dat ik op andere dagen niet met liefde kook hé, begrijp me niet verkeerd. De dagen dat ik tegen mijn zin achter de kookpotten sta, zijn zeldzaam.

chinese-kool-2

BEREIDING (voor 2 pers) :

Kook een 750 gr aardappelen gaar (zonder zout want er wordt later nog sojasaus en vissaus toegevoegd).  Plet ze daarna.

Verwarm ondertussen apart 150 ml volle room met 50 ml volle melk, het sap van 1/2 limoen, een paar cm geraspte gember, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel vissaus en 1 eetlepel sweet chilisaus.  Doe dit warme mengsel in delen bij de geplette aardappelen en maak er een smeuïge puree van.

Snij de bladeren van 1 Chinese kool in kleinere stukjes.  Snij ook 2 pijpajuintjes in fijne ringetjes.

Verwarm een wok op hoog vuur en voeg een beetje rijstolie toe.  Bak hierin de Chinese kool en de pijpajuintjes gedurende een paar minuten.

Leg wat puree op een bord, verdeel er de kool over en strooi er nog wat witte en zwarte sesamzaadjes over.

Wat heb je nodig :

  • 750 gr aardappelen
  • 150 ml volle room
  • 50 ml volle melk
  • sap van 1/2 limoen
  • verse gember
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • 1 Chinese kool
  • 2 pijpajuintjes
  • rijstolie
  • sesamzaadjes

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *