witte pizza met koolrabi en mozzarella

pizza-koolrabi-mozzarella

Ah, pizza … (hier mag je gerust wat smakgeluiden bij denken ;-))

Op de lijst van gerechten die ik niet zou kunnen missen, neemt pizza een hoge plaats in.  Een top-10 plaats zelf.

Met pizza kan je ook zo creatief aan de slag en dat vind ik altijd tof.  Je kan zoveel verschillende soorten piza maken, zoveel verschillende soorten toppings voorzien.

Toen ik dus vorige week de nieuwe Knack Weekend 100 Toprecepten Zomer in handen kreeg (een magazine waar ik sowieso ook nooit aan kan weerstaan) en er een recept voor pizza in zag staan, lag deze sneller dan het licht in mijn winkelkar.

Toen ik het recept thuis wat meer op het gemak bekeek, zag ik dat het bij de hapjes stond.  Nu, dat hield mij niet tegen om er een hoofdgerecht van te maken natuurlijk.  Het was gewoon een kwestie van een witte groente te zoeken die er bij zou passen.  Groente ontbrak immers in het originele recept, daar was het enkel een witte pizza met mozzarella en kruiden.  Op mijn boodschappenlijstje stond dus “groenten – wit” mee te brengen.  Inderdaad, ik ging naar de supermarkt zonder concreet idee welke groente mee te brengen voor deze pizza.

Na wat rondgeneusd te hebben viel mijn oog op koolrabi.  Niet alleen een leuk uitziende groente, maar ook een lekkere.  En bovendien wit, dus ideaal voor mijn witte pizza !

Koolrabi bleek uiteindelijk een zeer goede keuze te zijn geweest, deze pizza is absoluut voor herhaling vatbaar, zo lekker !

Ben je dus ook een pizza fan, zet deze dan maar snel op het menu.  Je zal het je zeker niet beklagen.  Integendeel zelfs …

koolrabi

BEREIDING (voor 2 pizza’s) :

Als voorbereiding snij je 2 pijpajuintjes fijn en rasp je 1 koolrabi grof.  Snij ook 2 bollen buffelmozzarella in kleinere stukjes.  Meng 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder door 6 eetlepels olijfolie, wat een pittig resultaat geeft.  Versnipper ook zo’n 3 à 4 takjes verse rozemarijn (enkel de blaadjes natuurlijk).

Meng de koolrabi en de mozzarella door elkaar.

Rol dan het pizzadeeg uit en prik er gaatjes in.  Verdeel er de helft van het koolrabi – mozzarella mengsel over, de helft van de pijpajuintjes en de helft van de rozemarijn.  Besprenkel dit met de helft van de pittige olijfolie.

Herhaal dit voor de tweede pizza.

Bak de pizza’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Wat heb je nodig :

  • 2 pijpajuintjes
  • 1 koolrabi
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 à 4 takjes rozemarijn
  • 2 stuks pizzadeeg

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.