Irish cream & chocolate cheese cake

irish-cream-chocolate-cheese-cake

Ongeveer 2 jaar geleden maakte ik deze taart voor de eerste keer.  Terwijl ik dit schrijf vraag ik me af waarom ik zo lang gewacht heb om ze opnieuw te maken.  Ja, inderdaad, ik heb ze nu pas voor de tweede keer gemaakt, terwijl ze zalig lekker is ! Echt waar, ik zou de bodem van mijn springvorm aflikken om toch niets verloren te laten gaan van deze taart ;-).

Ik vond ze indertijd op de website van BBC Food Recipes, waar ze werd omschreven als “cheesecake with a WOW factor”.  En dat is absoluut niet gelogen ! Echt waar, ze is zalig lekker ! Ah ja, dat had ik al gezegd ;-).

Vorige week kwamen mijn schoonbroer en -zus op bezoek.  Hij is schrijnwerker en kwam met Stefan al wat dingen bespreken voor de verbouwing.  Voor wie het nog niet eerder gelezen heeft, we gaan dus onze benedenverdieping verbouwen en ik krijg mijn droomkeuken ! Die komt er natuurlijk niet zonder enige moeite.  Zo moeten we oa een tijdje op onze bovenverdieping wonen.  Vorige week kwam mijn schoonbroer dus al even kijken hoe we de huidige keuken tijdelijk deels naar boven kunnen verhuizen om ons toch wat te behelpen tijdens de verbouwperiode.

Nu vind ik dat je mensen die je komen helpen wat in de watten moet leggen, ook al op voorhand als je daar de kans toe krijgt (ze noemen dat ook al eens een beetje slijmen ;-)).  Dus besloot ik een vieruurtje te voorzien.  Ik koos voor deze taart omdat het al zo lang geleden was dat ik ze had gemaakt én omdat ik mijn toenmalig bericht wilde verwijderen vanwege de lelijke foto.

Het bleek een goede keuze ! De taart viel zeer goed in de smaak, onder het motto “op 1 been kan je niet staan” hebben we zelfs allemaal 2 stukken naar binnen gespeeld.  Goed voor de lijn zal dat niet geweest zijn, maar dat werken we er dan wel af bij de verbouwing ;-).

cacao

BEREIDING (voor 12 stukken taart) :

Smelt 125 gr roomboter op een zacht vuur.

Hak ondertussen 300 gr Oreo koekjes fijn.

Meng de gehakte koekjes door de boter tot er een smeuïge massa ontstaat en laat een beetje afkoelen.  Leg dit mengsel op de bodem van een springvorm en plaats gedurende 1 uur in de koelkast.

Ondertussen kan je de kaasmengeling maken.  Klop 500 gr volle verse kaas lichtjes op en voeg dan 75 ml Baileys en 100 gr poedersuiker toe.  Meng dit alles goed door elkaar.

Klop ook 300 ml volle room stevig op (het mag echt slagroom worden).  Voeg dit toe aan de kaas en meng zeer goed door elkaar tot een glad mengsel.

Doe hierbij 150 gr grof geraspte pure chocolade.  Meng goed en smeer dit mengsel uit over de koekjesbodem.  Laat de taart dan 1 nacht opstijven in de koelkast.

Strooi er cacaopoeder over om af te werken.

Wat heb je nodig :

  • 125 gr roomboter
  • 300 gr Oreo koekjes
  • 500 gr volle verse kaas
  • 75 ml Baileys
  • 100 gr poedersuiker
  • 300 ml volle room
  • 150 gr pure chocolade
  • cacaopoeder

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.